Maanteiden talvihoito on käynnistynyt koko maassa

05.10.2012 17:00 -

Maanteiden talvihoitokausi käynnistyi pääosin maanantaina 1. lokakuuta, milloin Destian keltainen talvihoitokalusto on valmis poistamaan tiestön lumen ja liukkauden.

Teiden talvihoidossa on tärkeää keliolojen ennakointi, valmius toimenpiteisiin ja oikea-aikaisesti tehdyt toimenpiteet. Destian ja Ilmatieteen laitoksen Kelikeskus ennakoi sään, ja Destia yhteistyökumppaneidensa kanssa varmistaa, että tiestö pysyy hyvässä kunnossa säästä riippumatta.

Urakoissa on hoidettavaa tiestöä yhteensä noin 46 000 kilometriä, josta on kevyen liikenteen väyliä yhteensä noin 2900 kilometriä.

Destia vastaa hoidossaan olevien teiden ympärivuotisesta kunnossapidosta – talvihoitoon liittyen liukkauden torjunnasta, lumen ja sohjon poistosta, lumi- ja jääpolanteen tasaamisesta sekä liikennemerkkien ja opasteiden puhdistamisesta laatuvaatimusten mukaisesti.

Destian ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Kelikeskus (www.kelikeskus.fi) päivystää 24 tuntia vuorokaudessa talven jokaisena päivänä. Yhteistyön ansiosta muuttuvista sää- ja keliolosuhteista voidaan keskustella yhdessä, jolloin auraus- ja liukkaudentorjuntatiimit saadaan hälytettyä oikeaan aikaan liikkeelle.

Teiden talvihoidon ja meteorologian asiantuntijat yhdistävä toimintatapa on ainutlaatuinen maailmassa, ja se on havaittu toimivaksi vuosien varrella.

(Radio Nova, Destia, Ilmatieteen laitos)

Kilpailut

Uusimmat