Yksin Marsissa -elokuvan ennakkonäytöksessä esiteltiin paitsi hauskaa muovikypärää myös suomalaisia laitteita, jotka ovat todellisia Mars-kävijöitä.
Etelän ja lännen välinen tuuli voimistuu keskiviikkona puuskissa maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin 15–20 metriin sekunnissa. Kuurojen yhteydessä puuskat voivat olla erittäin voimakkaita, jopa 25 m/s.
Suomeen saapuu torstaina matalapaineen keskus, jonka etelä- ja lounaispuolella esiintyy voimakkaita puuskaisia tuulia. Tuuli voimistuu varhain aamulla lännestä alkaen, voimakkaimmillaan puuskat ovat etelärannikolla todennäköisesti iltapäivällä.
Vaikka suomalaiset tietävät auringonoton vaarat, aurinkoa otetaan tarkoituksellisesti riskeistä välittämättä. Auringon UV-säteily vaurioittaa ihmisten lisäksi myös erilaisia materiaaleja ja lyhentää siten niiden elinkaarta.
Tuuli on puuskaista koko keskiviikon ajan. Voimakkaimmat puuskat esiintyvät päivällä ja iltapäivällä, jolloin tuulen nopeus on puuskissa laajalti 17–22 m/s, monin paikoin vielä enemmän.
Etelästä yltää Suomeen pääsiäiseksi laajahko matalapaineen alue, joka pysyy lähes paikallaan. Matalapaine pitää sään epävakaana sunnuntaihin asti suuressa osassa maata. Lämpötilat ovat lähellä ajankohdan keskimääräisiä arvoja.
Pahin tilanne on tyypillisesti ruuhka-aikoina vilkkaasti liikennöidyillä katu- ja tieosuuksilla.
Maaliskuu on alkanut koko maassa erittäin lauhana. Kevät etenee vauhdilla, sillä sää on laajalti poutainen ja aurinkoinen myös lähipäivinä. Lämpimintä on maan etelä- ja länsiosassa.
Helmikuu oli lämpöoloiltaan lähes vuoden takaisen helmikuun toisinto eli oli harvinaisen lauha. Myös koko talvi jää tilastoihin harvinaisen lauhana. Myös lunta oli vähemmän kuin tavallisesti, kertoo Ilmatieteen laitos.
Etelä-Suomessa on koettu jo kevään ensimmäiset katupölypäivät. Aurinkoisessa säässä paljaat tiet ja penkat ovat kuivuneet ja liikenne nostatti talven aikana kertyneet pölyt ilmaan. Pöly on peräisin hiekoitushiekasta ja teiden päällysteestä kuluneesta aineksesta.
Skandinaviasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomeen saapuva matalapaine tuo mukanaan myrskypuuskia. Voimakkaimpia puuskat ovat tämänhetkisten ennusteiden mukaan Pohjanlahden rannikolla.
Ajokeli on tänään huono isossa osassa maata lumisateen vuoksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Aluksi ajokeli on huono Etelä- ja Keski-Lapissa sekä Koillismaalla.
Ajokeli on tällä hetkellä huono liukkauden vuoksi Etelä- ja Keski-Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lisäksi jalankulkijoita varoitetaan liukkaista pinnoista Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.
Tuoreen kyselyn* mukaan neljä kymmenestä suomalaisesta on liukastunut tämän tai viime talven aikana. Liukastumisista seuraa usein kipua ja kustannuksia. Naiset satuttavat itseään enemmän liukastuessaan, verrattuna miehiin.
Yöllä lounaasta saapunut sadealue tupruttaa sakeasti lunta monin paikoin, kun työmatkaliikenne alkaa.
Merivesi nousee tänään paikoin korkealle. Varoitus erittäin korkeasta merivedestä on voimassa lounaissaaristossa ja Selkämeren eteläosassa. Merenkurkussa, Selkämeren pohjoisosassa ja Suomenlahden länsiosassa merivesi nousee korkealle.