Espanjassa asuva Pizza Pekkarinen ei kaipaa Suomen talvea: Hiljaista kansaa!

09.09.2011 20:00 -

Pizza Pekkarinen kertoi Radio Novan Milla Mattilalle perjantaina, että käydessään talvella Suomessa hän yllättyy siitä kuinka hiljainen kansa Suomessa asuu.

Radio Novan Milla Mattila haastatteli perjantain ohjelmassaan toimittaja,yrittäjä Pizza Pekkarista. Pizza on jo vuosia asunut Espanjassa Fuengirolassa ja toimii siellä Kaupunkilehti Fuengirolan päätoimittajana.

- Kesällä suomalainen on aivan erilainen, puhuu, on avoin ja osallistuu tapahtumiin. Sellaisia muuten on ne suomalaiset jotka Aurinkorannalle muuttavat, he ovat kesäisiä suomalaisia ympäri vuoden, kertoi Pekkarinen.

Pizza Pekkarinen on työperäinen maahanmuuttaja. Ennen pysyvää muuttoaan lämpimään, Pizza lomaili vanhempiensa asunnollaan melko usein ja huomasi, että suomalaista mediaa ei täällä ole hoidettu ihan niin hyvin kuin se olisi mahdollista. 

- Täältä puuttui mielestäni sellainen media, jonka suomalaisyhteisö olisi kokenut täysin omakseen, kertoi Pizza ja tarkensi, että Aurinkorannalta puuttui sellainen nimenomaan media joka olisi kertonut heidän omista asioistaan ja joka samalla olisi palvellut myös Aurinkorannalle saapuvia turisteja.

Pizzan oma työtilanne Suomessa oli siinä vaiheessa sellainen, että hänen piti muuttaa vähän suuntaa siitä mitä hän oli siihen asti tehnyt.  

- Tein päätöksen, että kokeillaan tätä. Tulin tänne ja sillä tiellä olen, totesi Pekkarinen.

EU:n sisällä muuttamiseen ei liity kovinkaan paljoa byrokratiaa. Byrokratia tulee mukaan siinä vaiheessa kun esimerkiksi on ostamassa asuntoa. 

- Täällä tarvitaan vähän sosiaaliturvatunnuksen kaltaisia numeroita ja oleskelulupa, mutta niidenkin hankkiminen on nykypäivänä hyvin yksinkertaista. Mutta tämä ei tarkoita sitä etteikö Espanja olisi hyvin byrokraattinen valtio kaikessa muussa, kuten yritystoiminnassa. Itse asiassa se byrokratian määrä on kerrassaan vitsikästä välillä, nauroi Pekkarinen.

Pekkarinen kertoi Millalle olleensa taannoisesta muutostaan innoissaan

- Lähdin kuitenkin aikalailla tyhjänpäälle, etten tiennyt mitä tästä nyt tulee. Kävelin pankkiin ja pyysin sieltä kulutusluottoa sen verran, että pääsin täällä alkuun ja pystyin sen talven täällä elämään. Seuraavana talvena sain oikeastaan sitten vasta hommat kunnolla käyntiin.

Pekkarisen elämää seurataan juuri startanneessa tosi-tv-sarjassa -Fuengirola Nelosella.

(Radio Nova)

 

 

 -

Kilpailut

Uusimmat