Vapun reseptit: Täytetty leipä

09.12.2015 16:20 -

Tämä herkullinen leipä maistuu vaikka ilta- tai välipalana. 

Täytetty leipä: 

Taikina:

n. 30 g hivaa
5 dl vettä kädenlämpöisenä
2 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
2 dl leseitä tai hiutaleita
(½dl siemeniä esim pellavan)
10-12 dl Myllyn Paras sämpyläjauhoja
3-4 rkl öljyä

täytteeksi:


100 g parman kinkkua ohuina siivuina
150 g mascarpone juustoa (myös turejuusto käy)
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna


Tee taikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Lisää leseet ja siemenet ja ala lisäämään jauhoja dl kerrallaan. Kun taikina paksuuntuu, ota käsi käyttöön. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes se alkaa tuntumaan kiinteältä, mutta ei kovalta. Lisää tässä vaiheessa öljy ja huomaat, että taikina irtoaa käsistä. Laita taikina lepäämään liinan alle vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Kaulitse se, kuten tekisit korvapuusteja eli isoksi levyksi. Levitä huoneenlämmössä vähän pehmennyt juusto pohjan päälle. Asettele kinkkusiivut vierekkäin. Jätä kuitenkin noin 1/4 osa levyn yläosasta täytteettä. Ripottele päälle vielä tomaattisilppu. Kääri levy rullalle ja nosta se leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pötköstä kranssi ja tee muutama viilto veitsellä pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pinta ja pohja ovat kauniin väriset.

Kilpailut

Uusimmat