Miksi naiset tienaavat vähemmän kuin miehet?

16.06.2015 14:15 -

Tuomas Enbusken haastattelussa Novan 7 oikein -ohjelmassa vieraili Pölli tästä -kirjan ja -blogin isä, konsultti Jari Parantainen.

Myös tuotteistamista ja hinnoittelua käsittelevistä koulutuksistaan ja seminaariesityksistään tunnettu bisneskirjailija sekä konsultti Jari Parantainen vieraili Tuomas360-ohjelman haastattelussa Novassa maanantaina 15. kesäkuuta.

Kaksituntisessa lähetyksessä keskusteltiin muun muassa vastuutöiden palkoista.

– Naiset pyytävät vähemmän palkkaa kuin miehet, Parantainen sanoo koulutuksissaan tehdyn tutkimuksen perusteella.

Konsultin tekemissä kyselyissä miesten itseluottamus on ollut huomattavasti naisia parempi, kun naiset ovat taas olleet epävarmoja vastauksistaan. Oikeita vastauksia kyselyihin ei Parantaisen mukaan ole edes ollut. Bisneskirjailijan mukaan palkkaerojen ongelma ratkeaisi sillä, että naiset oppisivat paremmin perustelemaan, miten he tuottavat työnantajalleen enemmän rahaa. 

– Naisten palkanpyytäminen voi olla sellaista 'tässä mä nyt oon' -tyyppistä. Kysytään, että mitäs tästä nyt maksettaisiin, konsultti selittää.

Koko keskustelun voit kuunnella alta tai uusintana Novan taajuudella tiistaina 16.6. - palkkakeskustelun löydät podcastin kohdasta 38:55 eteenpäin.

Kilpailut

Uusimmat