Seksuaaliterapeutti suomalaisten romantiikasta: Onhan se oikeasti aika karua

05.05.2015 13:40 -

Mikä on liian romanttista, ja milloin romantiikkaa on liian vähän? Miten parisuhteessa riidellään oikein? Näihin kysymyksiin vastaa psyko- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Maanantaina 4.5. Seitsemän oikein -lähetystä johti Tuomas Enbuske. Hän on kuullut useilta naispuolisilta ystäviltään, että heidän tapailemansa miehet yrittävät liikaa. Enbuske sai vieraakseen asiantuntijan, joka osaa vastata parisuhteissa askarruttaviin kysymyksiin.

— Se on ihan totta. Minäkin olen törmännyt monta kertaa tähän asiaan. Joko romantiikkaa on ihan kohtuuttoman vähän, eli se perisuomalainen meininki. Kerran sanotaan, että rakastan sinua, jos asia muuttuu niin ilmoitetaan. Onhan se oikeasti aika karua, seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoo Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Kallion mukaan on myös se toinen ääripää. Silloin romantiikka on tukahduttavaa, ja toinen saattaa tuntua takertuvalta. Huomioiminen on kuitenkin tärkeää.

— On tärkeää, että kokee olevansa toisen mielestä mielenkiintoinen ja tavoiteltava. Naiset ja miehet kaipaavat samaa asiaa. Sitä, että on merkityksellinen jollekin — nimenomaan jollekin ei kaikille, seksuaaliterapeutti toteaa.

Kallion mukaan riitatilanteissa nainen kokee, että mies saattaa ruveta esimerkiksi nauramaan. Tilanteessa tulee usein sellainen olo, ettei vaikusta toiseen ihmiseen ole. Se aiheuttaa sen, että toinen hikeentyy vielä enemmän.

— Jos minulle tulee sellainen olo, ettei minulla ole mitään vaikutusta toiseen, niin onhan se aika hätää ja turvattomuutta herättävää. Tietynlainen reaktio siellä toisella puolella pitäisi näkyä.

Kuuntele Novan taajuudelta 4.5. tullut lähetys kokonaisuudessaan.

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat