Tampereen pormestari: En olisi osannut kertoa elämän polkuni vievän tänne

30.04.2015 16:15 -

Tampereen ensimmäinen naispormestari Anna-Kaisa Ikonen kertoo, ettei pormestarin virka ollut suunniteltu juttu.

Anna-Kaisa Ikonen on Tampereen ensimmäinen naispormestari. Ikonen kertoo olevansa sellainen ihminen, joka tykkää tarttua uusiin tilanteisiin ja haasteisiin. Pormestarin virka ei ollut suunniteltu tavoite hänelle.

— Jos olisit kysynyt minulta pienenä likkana, että mitä meinaan elämässäni tehdä, niin en olisi osannut kertoa, että elämänpolku vie tänne. On ihan unelma johtamistehtävä johtaa omaa kaupunkia, pormestari kertoo Rita Strömmerin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Ikonen on paljasjalkainen Tamperelainen ja hän nauttii siellä asumisesta. Hänelle tärkeä paikka on esimerkiksi kaupungin läpi virtaavan joen muodostama koskimiljöö.

— Siinä on tällainen punatiilinen vanha teollisuusmiljöö. Se on meidän kansallismaisema, joka aina läikähtää sydämessä, kun siellä liikkuu.

Tampereesta puhuttaessa pintaan nousee aina yksi asia, mustamakkara. Rita Strömmer tunnustautuu mustanmakkaran ystäväksi ja paljasjalkaiseksi Tamperelaiseksi myös. Mutta tietävätkö muut kuin tamperelaiset mistä parasta makkaraa löytää?

— Kyllä sen aika usein tietää. Tammelantori on hyvin tunnettu. Toki Laukontorilta ja kauppahallista sitä löytyy myös.

Kuuntele Novan taajuudelta 30.4. tullut lähetys kokonaisuudessaan ja saat selville mielenkiintoisia asioita Tampereesta.

 

Kuva: Shutterstock

(Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat