Vapun reseptit: Suklaiset sydänleivokset

06.02.2015 14:19 -

Kehittelin leivokset, jotka ovat todella helpot tehdä vaikka ystävänpäiväherkuksi ystäville ja perheelle. Nämä ovat lisäksi helposti muuntautuvia moneen tarkoitukseen ja eri juhliin tarjottaviksi.

Suklaiset sydänleivokset  

Pohja: 

3 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl Myllyn Paras karkeita vehnäjauhoja

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Täyte:

1-2 banaania koosta riippuen

2,5 dl kuohukermaa

2-3 rkl sokeria

1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

½ dl kahvia kuumana

1 liivatelehti

3 rkl suklaarouhetta (esim taloussuklaa)

½ dl appelsiinimehua

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vatkaa pohjan sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos varoen munavaahtoon. Älä kuitenkaan enää vatkaa.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle, kuten kääretortupohja. Paista noin 7 minuuttia.

Valmista täyte: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Keitä kahvi, jos ei pannusta löydy. Muussaa banaani haarukalla ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sokeri ja kaakaojauhe sekä muussattu banaani ja suklaarouhe. Kun liivatelehti on pehmennyt, puristele siitä vedet pois ja sekoita se kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kahvi-liivateseos muutamassa erässä kermaseoksen joukkoon. Leikkaa pohja kahtia, kostuta pohja puolella määrällä mehua. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele toinen puoli pohjaa päälle ja kostuta sen pinta lopulla mehulla.

Anna koko komeuden tekeytyä vähintään tunti kylmässä, jotta täyte hyytyy kunnolla. Painele pohjasta piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia leivoksia. Jos muottia ei löydy, voit leikata myös kauniita neliöitä. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kilpailut

Uusimmat