Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti -Piparkakkutalo

25.11.2016 12:00 - Riikka Hagelin

Tärkeää on katsoa, ennen kuin taloa lähtee kokoamaan, että missä järjestyksessä talon osat liittää yhteen.

2pkt Myllyn Paras piparkakkutaikinaa

Saumoihin:

4dl sokeria

Koristeluun:

Makeisia

Koristerakeita

Sokerikuorrutetta (valmis tuubi)

Tomusokeria

(kuva: Vappu Pimiä)

Etsi esim netistä talon kaavat. Jos et löydä, piirrä itse. Kopioi kaavat voipaperille ja leikkaa kaavat. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Kauli taikina ohueksi, mutta ei liian ohueksi, jotta saat osat nostettua pellille rikkoutumatta. Kauli myös yksi laakea piparilevy, jonka päälle kokoat talon. Paista osia200 asteisessa uunissa noin 5-7min. Anna osien jäähtyä kunnolla. Koristele talon osat tässä vaiheessa haluamallasi tavalla. Käytä sokerikuorrutetta, erilaisia makeisia ja koristerakeita. Kun olet saanut osat koristeltua, sulata sokeri paistinpannussa. Kun se kuplii ja on täysin sulaa, kasta talon liitoskohdat sokeriin. Ja liitä toisiinsa. Kokoa talo piparipohjan päälle. Tärkeää on katsoa, ennen kuin taloa lähtee kokoamaan, että missä järjestyksessä talon osat liittää yhteen. Ja varovainen kannattaa olla sulan sokerin kanssa, sillä jos joku niin se polttaa! Jos osat menevät jostain syystä väärin, älä lähde repimään irti, jos sokeri on yhtään kovettunut, sillä se voi rikkoa koko talon. Jos sokeri menee liian jähmeäksi kesken pystytyksen, kuumenna sokeri uudestaan. Viimeistele talo tomusokerilla ja ihaile omaa upeaa tuotostasi!

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat