Novan aamussa lämpötilat nousevat kattoon, kun Minna saa studion sisälämpötilan säätelystä vastuun. Mutta viileäksi sen Aki vetää hyvin nopeasti! Mikä on tämän hetken kuumin terveystrendi ja onko sillä pituudella nyt oikeasti väliä?
Pituudesta ja painosta löytyi yhteys elinajanodotteeseen naisilla. Näin ainakin, jos tuoretta tutkimusta on uskominen.
Moni keskimittainen nainen haaveilee lisäsenteistä, mutta jokainen pitkä nainen tietää, ettei arki aina ole yhtä juhlaa.
Tutkimuksen mukaan pitkillä ihmisillä on yksi valttikortti, jota ei lyhyemmillä tovereilla luonnostaan ole.
Tutkimukset ovat osoittaneet pitkien ihmisten olevan onnellista ja tervettä kansaa.
Onko pituudesta haittaa vai hyötyä? Tietyt terveysvaivat tuntuvat osuvan aina tietyn mittaisille henkilöille.
Lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana äidit ja isät pystyvät vaikuttamaan, minkä pituinen taapertajasta tulee kasvamaan. Näin ainakin, mikäli tutkimusta on uskominen.
Haluaisitko tietää, kuinka pitkäksi lapsesi kasvaa? Lopullisen pituuden voi arvioida helpolla kaavalla.
Listasimme kuluneella viikolla naispoppareiden pituuksia. Nyt ovat vuorossa mieslaulajat. Vähiten senttejä varteensa on kasvattanut legendaarinen Prince, joka on 157 senttinen. Toisaalta listajyrä Calvin Harris on lähes kaksimetrinen 197 sentillään.
Naispopparit ovat tunnettuja kaunottaria, jotka myös näyttävät usein yllättävän pitkiltä. Näyttävät kampaukset ja jopa 15 senttiset korkokengät antavat useille esiintyjille tarvittavaa lisäpituutta. Todellisuus onkin yllättävää. Monet maailman kovimmista viihdyttäjistä ovat todellisia taskuraketteja.
Lastentautautien erikoislääkäri Jarmo Salo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että pituuden kasvu johtuu hyvistä elinolosuhteista.