Kuva: Fotolia

Oletko aina muita pidempi? Hyödyt siitä ehkä enemmän kuin arvasitkaan

11.08.2016 09:15 - Emmi Moilanen

Tutkimukset ovat osoittaneet pitkien ihmisten olevan onnellista ja tervettä kansaa.

Huffington Post listasi tieteen todistamat syyt siitä, miksi pitkien ihmisten tulisi olla tyytyväisiä pituuteensa. Katso alta, samaistutko alla oleviin tutkimustuloksiin.

Matala diabeteksen riski

Jos olet pitkä nainen ja joskus harmitellut pituuttasi – ei kannattaisi. Obesity Reviewes -lehdessä julkaistu tutkimus nimittäin osoittaa, että pitkillä naisilla on matalampi riski sairastua kakkostyypin diabetekseen.

Saatat olla menestyneempi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että esimerkiksi toimitusjohtajina toimivat ovat keskimääräisesti muita pidempiä.

Pitkät saavat enemmän palkkaa

The Atlanticin mukaan jo reilut kaksi senttiä lisää pituutta voi saada aikaan myös muutamia satoja euroja pulleamman palkkapussin vuodessa. Journal of Human Capitalissa julkaistussa tutkimuksessa saatiin selville myös samankaltaisia tuloksia siitä, että pidemmät ihmiset tienaavat muita enemmän.

Sairastut epätodennäköisemmin dementiaan

Skotlantilaisessa Edinburgin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pitkät ihmiset sairastuvat dementiaan muita epätodennäköisemmin. Lisäksi yhteys pituuden ja dementian välillä havaittiin olevan vahvempi miesten kuin naisten kohdalla.

Matalampi sydänsairauksien riski

Vaikka pitkillä ihmisillä voi Huffington Postin artikkelin mukaan olla korkeampi riski sydämen rytmihäiriöihin, säästyvät he silti todennäköisemmin vielä vakavammilta sydänsairauksilta. Tutkijat ovat nimittäin selvittäneet, että pitkät yksilöt kärsivät vähemmän esimerkiksi sepelvaltimotaudista.

Pitkät ovat onnellisia

Vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan pitkät ihmiset kokevat todennäköisemmin onnellisuuden tunteita verrattuna itseään lyhyempiin henkilöihin. Pitkien raportoitiin tuntevan myös vähemmän negatiivisia tunteita, kuten vihaa ja surua.

Pitkät vaikuttavat itsevarmoilta

Tutkimukset ovat osoittaneet pitkien henkilöiden vaikuttavan itsevarmemmilta sekä siltä, että omaavat hyvät sosiaaliset taidot. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että pitkät henkilöt osallistuvat todennäköisemmin erilaisiin aktiviteetteihin kuten urheiluun sekä harrastustoimintaan.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Helppo kaava paljastaa, miten pitkä lapsestasi kasvaa - kokeile itse

Kilpailut

Uusimmat