Suuri osa suomalaisista viettää tulevina viikkoina hiihtolomaa. Vaikka maisemat vaihtuisivatkin, ei treenistä silti tarvitse tinkiä.
Crusoe-niminen mäyräkoira on jo noussut internetjulkkikseksi. Koiran videoita katsotaan ja jaetaan ympäri maailmaa.
Suksiboksillisten autojen määrä liikenteessä kasvaa koulujen hiihtolomakauden aikana. Boksin kuormaamisessa on syytä käyttää harkintaa, sillä liian painava kuorma voi aiheuttaa ongelmia.
Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy talvilomakohteiden lähiteillä.
Hiihtolomat alkavat koko maassa melko lauhassa säässä. Lunta on hiihtolomien alkaessa maan etelä- ja keskiosissa harvinaisen vähän, kertoo Ilmatieteen laitos.
VR kuljettaa tänäkin vuonna tuhansia matkustajia hiihtoloman viettoon erityisesti Lapin lumille. Suosituimmat junavuorot täyttyvät vauhdilla, mutta lippuja saa edelleen esimerkiksi päiväjuniin.
Hiihtolomat saavat suomalaiset liikkeelle. Ennen tien päälle lähtöä on hyvä varmistua siitä, että matkavarusteet on kuormattu autoon huolellisesti, kuljettaja on virkeä eikä kiire kiusaa jäniskyytiläisenä, Liikenneturva kertaa.
Monet lomalaiset suuntaavat heti pohjoiseen, mikä saattaa ruuhkauttaa teitä iltapäivällä ja alkuillasta. Menoliikenteeseen lähdetään etelässä perjantaina ja lauantaina pääosin pilvipoutaisessa säässä ja pikkupakkasessa.
Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan ensimmäinen sadealue saapui maahamme perjantain vastaisen yönä lännestä ja liikkuu hitaasti itään päivän aikana.