Hiihtolomat täyttävät junat nopeasti - hajapaikkoja jäljellä

13.02.2014 12:10 -

VR kuljettaa tänäkin vuonna tuhansia matkustajia hiihtoloman viettoon erityisesti Lapin lumille. Suosituimmat junavuorot täyttyvät vauhdilla, mutta lippuja saa edelleen esimerkiksi päiväjuniin.

Menoliikenne on vilkkainta perjantaina 14. ja lauantaina 15. helmikuuta, kun Etelä-Suomen hiihtolomat alkavat. Kyseisinä päivinä pohjoisen yöjunien autopaikat on jo myyty loppuun, samoin lähes kaikki makuupaikoista. Istumapaikkoja löytyy vielä jonkin verran.

Hiihtolomaliikenteen menoviikonloppuna kulkee tuhansia matkustajia tavallista viikonloppua enemmän. Vilkkaimmin matkustetaan Lapin lomakohteisiin, mutta matkustajia on paljon myös Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Kuopion sekä Helsingin ja Joensuun väleillä.

Myös Keski-Suomen hiihtolomien alla, viikon 8 lopulla, Lapin yöjunien auto- ja makuupaikat alkavat täyttyä. Viikkojen 8 ja 9 vaihde on vilkas, koska samalle viikonlopulle ajoittuu sekä hiihtolomien paluu- että menoliikennettä.Autoja lastaamaan kannattaa saapua ajoissa

Pääkaupunkiseudulta pohjoiseen suuntaavien kannattaa saapua Pasilan autojuna-aseman kuormauspaikalle hyvissä ajoin. Asiakkaiden on myös hyvä huomioida, että osa yöjunista lähtee suoraan autojuna-asemalta, ei Helsingin päärautatieasemalta tai Pasilan asemalta.

VR-konsernissa on varauduttu hiihtoloma-ajan vilkkaaseen junamatkustukseen lisäämällä makuuvaunu- ja autopaikkakalustoa, ja myös henkilökunnan riittävyys on varmistettu.

Vaikka hiihtolomien aikaan onkin tavallista täydempää, osassa yöjunia ja päiväjunissa on vielä tilaa. Erityisesti arkipäiviltä löytyy vielä matkustajapaikkoja. Myös haja- ja peruutuspaikkoja kannattaa tiedustella.

Kilpailut

Uusimmat