Voimakkaat lumisateet sotkevat ajokeliä tänään ja sunnuntaina - lue lisää

17.02.2012 10:00 -

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan ensimmäinen sadealue saapui maahamme perjantain vastaisen yönä lännestä ja liikkuu hitaasti itään päivän aikana.

Uutta lunta kertyy perjantain kuluessa maan länsi- ja pohjoisosaan yleisesti noin viisi senttimetriä, itäisimpään Suomeen vähemmän.

Lauantai on koko maassa poutainen pakkaspäivä, mutta sunnuntain vastaisena yönä saapuu maahamme lännestä uusi matalapaine edellistä runsaampine lumisateineen. Samalla etelänpuoleinen tuuli voimistuu maa-alueilla navakaksi ja läntisillä merialueilla jopa myrskylukemiin.

Lumipyryalue kulkee sunnuntaipäivän kuluessa maamme yli itään. Uutta lunta sataa tämän hetkisten ennusteiden valossa eniten maan eteläosaan sekä Länsi-Lappiin, jonne sitä kertyy sunnuntain aikana noin kymmenkunta senttimetriä. Muualla maahan lunta saadaan lisää noin viitisen senttimetriä. Lounaisimmassa Suomessa sunnuntain sateet saattavat tulla osin vetenä. Liikennesäätä on syytä seurata, jos aikoo matkustaa autolla ja ottaa se huomioon aikatauluja suunnitellessa.

Lämpötila on hiihtolomien aluksi koko maassa pakkasen puolella. Ensi viikolla sää lauhtuu nollan tienoille maan etelä- ja keskiosassa. Maan pohjoisosassa on päivisin enimmäkseen 5-10 astetta pakkasta ja öisinkään pakkanen ei ole kireää. Lämpötilat ovat siten vuoden aikaan nähden tavanomaisia.

Radio Nova liikenteessä perjantaisin ja sunnuntaisin klo 15.00

Seuraa liikenteen sujumista ja liikennetiedotteet

(Radio Nova, Ilmatieteen laitos)

Kilpailut

Uusimmat