Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – sovita ajaminen kelin mukaan

16.02.2015 08:05 -

Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy talvilomakohteiden lähiteillä.

Poliisi muistuttaa, että turvallisesti sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa.

– Jo ennen matkalle lähtöä on varmistettava, että auton valot ja muut laitteet toimivat moitteettomasti ja että mahdollinen kuorma on hyvin kiinnitetty, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta muistuttaa.

Matkan aikana on erityisesti tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin.

– Huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä riittävän alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Vaativissa ajo-olosuhteissa, vaikkapa sohjoisella tiellä pimeällä ajettaessa, ohittelusta kannattaa useimmiten luopua kokonaan, Lammi sanoo.

Pidemmän ajomatkan aikana korostuvat myös kuljettajan vireystilan ja ajamiseen keskittymisen merkitys.

Risto Lammin mielestä onkin itsestään selvää, että väsynyt kuljettaja, joka näpräilee ajaessaan matkapuhelintaan, on riski itselleen ja muille tienkäyttäjille.

– Vaativissa talviolosuhteissa kuljettajan on suunnattava tarkkaavaisuutensa kokonaan ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin, Lammi korostaa. 

Mitä liikenteessä tapahtuu? Klikkaa radionova.fi/#liikenne

Poliisi panostaa näkyvään valvontaan

Poliisi suuntaa näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa ennakkoanalyysin perusteella etenkin niille tiejaksoille, joilla liikennemäärät ovat suuria ja joilla on esiintynyt onnettomuuksia. Tavoitteena on erityisesti ennalta estää vakavia nokkakolareita, joiden määrä on alkuvuonna huolestuttavasti lisääntynyt.

Poliisiylitarkastaja Risto Lammi vetoaakin kaikkiin tienkäyttäjiin, jotta hiihtolomaliikenteessä ajettaisiin liikennesääntöjen mukaisesti, vältettäisiin riskin ottamista ja sovitettaisiin ajaminen kelin asettamiin vaatimuksiin. 

Kilpailut

Uusimmat