On mahdollista käydä menestyksekkäästi päivätöissä ja hoitaa samalla kodin arkivelvollisuudet.
Japanilaisella metroasemalla ei juuri naurua kuultu ennen aamukahdeksaa, jolloin tungos metroon oli ällistyttävä.
Niinan tämän aamuinen työmatka ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kun autosta alkoi tippumaan osia matkan varrelle.
Juhannusruuhkat ovat jokavuotinen riesa. Liikenneasiantuntijoiden neuvoilla minimoit kärsimyksesi.
Yestervid.com-sivuston videokooste Isosta Omenasta todistaa, että kunnon ruuhkien muodostuminen ei suinkaan vaadi autoliikennettä. Vilinää ja vilskettä löytyy jo 1800-luvun loppupuolella. Bongaa filmistä tämän päivän elokuvista ja TV-sarjoista tutut paikat Manhattanilta!  
Pääsiäisen menoliikenteen ruuhkahuiput ovat perinteiseen tapaan keskiviikosta alkaen aina lauantaille asti sekä aamulla että illalla. Finavia muistuttaa matkustajia tulemaan ajoissa kentälle.
Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy talvilomakohteiden lähiteillä.
Huolimattomuus aiheuttaa turhaa harmia joulunajan liikenteessä. Muutaman minuutin tarkistuksilla voi säästää niin aikaa, rahaa kuin hermoja. Jouluviikolle ennustetut pakkaset ennakoivat myös ongelmia.
Joulu on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Bussiliput kannattaa ostaa etukäteen, sillä Matkahuollon lipunmyynnissä on vilkkainta joulunaluspäivinä.
Joulun menoliikenne alkaa tänä vuonna jo perjantaina 19.12. puolenpäivän aikaan, mutta jakautuu usealle päivälle. Moni joulunviettoon matkaava suosii lauantain ja sunnuntain valoisia ajotunteja.
Pääsiäisen menoliikenne alkaa tänään. Liikenneviraston mukaan suuria ruuhkia ei ole odotettavissa, mutta joillekin tieosuuksille saattaa syntyä jonoja. 
Joululiikenteen vilkkaimmat päivät Helsinki-Vantaalla ovat 23. ja 26. joulukuuta. Kentälle on syytä tulla ajoissa, jos lento lähtee aamulla kello 7–9 tai iltapäivällä kello 15–18.
Joulun menoliikenne saa perinteisesti tiestömme ruuhkaantumaan. Tänä vuonna jouluaatto ajoittuu tiistaille, jolloin edeltävän viikonlopun vuoksi myös menoliikenne on jakaantunut useammalle päivälle. 
Jyväskylän MM-ralli aiheuttaa muutoksia Jyväskylän liikeenteeseen.  Suurimmat liikennemuutokset koskevat Lutakon ja sataman aluetta, joka on tänä vuonna aiempaa laajemmin rallin käytössä. Lisäksi on muita tieosuuksia, joiden poikkeuksiin kannattaa paneutua ajoissa.
Suomalaiset vastustavat tietulleja ja ruuhkamaksuja. Samaan aikaan maksutonta jouokkoliikennettä kannattaa lähes puolet suomalaisista. Ongelma on ilmeinen isoissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla.
Suomalaiset vähentäisivät kaupunkien autoruuhkia mieluummin maksuttomalla joukkoliikenteellä kuin ruuhkamaksuilla. Asia selviää ammattiliitto JHL:n joukkoliikennebarometrista