Kuva: Mikko Räsänen

Tuntematon nainen kommentoi Esko Eerikäisen ulkonäköä tylysti - jätti miehen täysin sanattomaksi

24.01.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Mies on kertonut avoimesti elämäntaparemontistaan julkisuudessa.

Radio Novan juontaja Esko Eerikäinen kertoi juontajaparilleen Niina Backmanille, että hän kohtasi tylyn vastaanoton viime sunnuntaina ollessan lenkillä. Eerikäinen aloitti viime vuoden puolella elämäntaparemontin, jonka alkutaipaletta päästiin myös seuraamaan Olet mitä syöt -ohjelmassa. 

Ohjelman jälkeen mies on pitänyt sanansa, eikä ole lipsunut vanhoihin ruokatapoihinsa. Ruokaremontti on pitänyt jopa lomamatkalla, jossa mies oli tyttärensä kanssa. 

- Paluulennolla viereeni istui aivan hurmaava vahempi rouvashenkilö, jolle tarjosin jälkiruuaksi saamaani suklaakakkua. Hän kertoi, ettei valitettavasti voisi suklaakakkua syödä, mutta kehui sitä, miten olen saanut pidettyä painoni kurissa, Eerikäinen selitti. 

Viime sunnuntaina sattui kuitenkin jotain, joka jätti miehen täysin sanattomaksi. Mies päätti lähteä kirpsakkaan pakkaskeliin lenkille. 

-  Näin jo pitkän matkan päähän, että vastaan tulee noin 60-vuotias rouva, jonka seurassa on pienempi lapsi. Nainen otti jo kauempaa katsekontaktia ja kun olimme kohdakkain, hän sanoi minulle sanoi, että hän arvasi television valehtelevan, että en todellakaan ole laihtunut niin paljon, Eerikäinen selitti. 

Eerikäinen jäi täysin sanattomaksi tilanteessa, jossa tuntematon henkilö kommentoi niin avoimesti hänen painoaan. Sen jälkeen mies hymyili ja jatkoi matkaansa. Niina sen sijaan kiukustui Eerikäisen puolesta. 

- Sinähän käyttäydyit mallikkaasti ja hyvien käytöstapojen mukaisesti. Sen sijaan olisit voinut ladata takaisin tälle rouvalle jotain, Niina mietti. 

- En tiennyt mitä sanoa, jäin aivan suu auki tilanteessa, Eerikäinen kertoo. 

Eerikäisen mukaan kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun hänen ulkonäköään kommentoidaan. Mies oli tyttärensä kanssa Ikeassa, kun hänen takanaan olevat miettivät, kuinka monta lihapullaa hän aikoisi ottaa lautaselleen, koska hän oli laihdutusohjelmassa.

"Se kommentti satutti"

Radio Novan kuulijat lähettivät paljon palautetta studioon ja valtaosa piti toisen ulkonäön kommentointia törkeänä. Studioon soitti muun muassa Eija, jonka kuulema kommentti tuo hänelle vielä kyyneleet silmiin. 

- Teen asiakaspalvelutyötä ja muutama kuukausi sitten olin juuri lähdössä asiakaskäynniltä, kun tämä henkilö tokaisi minun olevan lihonnut paljon. Se kommentti satutti ja tuo melkein vieläkin kyyneleet silmiin, kun sitä muistelee, Eija kertoo. 

"Kenenkään ulkonäköä ei kommentoida negatiivisesti. Eikä muutenkaan lauota ilkeyksiä. Paras sääntö on se, että jos ei ole mitään mukavaa sanottavaa niin pidetään pää kiinni."

"Ei kuulu kommentoida kenenkään ulkomuotoa! Et voi tietää miksi joku on esimerkiksi lihonnut. Se voi johtua vaikkapa sairaudesta tai niiden hoidosta. Esimerkiksi kortisoni ja jotkut mielialalääkkeet keräävät todella helposti nestettä kudoksiin."  

"Jos kommentoin jonkun ulkonäköä, on se ainoastaan positiivista eli kehumista. Koskaan en haukkuisi ketään. Ei kuulu tapoihini sellainen."

"Olen ylipainoinen, tynnyrinmallinen viiskymppinen. Pari kolme vuotta sitten yks työkaveri jonka kanssa nähdään harvemmin, kysyi olenko raskaana. Vastasin, että en, olen vain muuten paksu. Kysyjä meni aika hiljaiseksi."

Myös yksi kuulija oli sitä mieltä, että jos julkisuuteen on lähdettävä on arvostelukin kestettävä. 

"Kyllä se on kuulkaa niin, että jos julkisuuteen lähtee, on kestettävä arvostelukin. Arvostelu kertoo huonosta käytöksestä, varsinkin ulkonäön arvostelu. Mutta jos televisiossa esiintyy, edellyttää se siistiä ulkonäköä."

Lue myös: Mies ei suostu lainaamaan vaimolleen autoaan - suomalaisnaisen ongelma aiheutti palautevyöryn

Lue myös: Aki Linnanahde uravalinnastaan: "Olen aina ollut tietyllä tavalla perheeni musta lammas"

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat