Kuva: Fotolia

Hääpuvun ihana tarina - jo neljä sukupolvea on käyttänyt samaa silkkimekkoa

10.11.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Puku pääsi käyttöön vielä tämän vuoden syyskuussa.

Monen vanhempi on säästänyt oman hääpukunsa, jos vaikka oma jälkikasvu haluaisi käyttää pukua omissa häissään. Muoti on mahdollisesti ehtinyt muuttua jo sen verran, että pukumaku kohtaa harvoin oman vanhemman kanssa. 

Yhdysvalloista kuitenkin löytyy käsin ommeltu hääpuku, joka on palvellut suvun naisia jo yli 80 vuotta. Puvun on tehnyt itselleen Maria Teresa Moreno, joka meni naimisiin vuonna 1932. Sen jälkeen puku kiersi hänen lapsen lapselleen, jonka häitä vietettiin 1983.

Puku on päässyt sen jälkeen vielä käyttöön vuonna 1997 ja edellinen kerta oli tänä vuonna, kun Pilar O’Hara Kassouf halusi käyttää pukua omissa häissään syyskuussa. Puku näyttää aivan yhtä upealta, kuin se oli vuonna 1932. 

- Tunsin valtavaa yhteyttä isoäitiini, joka kuoli vuonna 2009. Hän oli yli 90-vuotias. Halusin kunnioittaa häntä ja pitää pukua, Kassouf kertoo. 

Kaikki suvun naisen olisivat voineet valita myös uuden puvun, mutta he tunsivat heti puvun omakseen, kun he olivat kokeilleet silkkipukua päälleen. 

Sitä ei tiedetä milloin puku pääsee mahdollisesti seuraavan kerran käyttöön. Kuitenkin muutama sukulaistyttö on ilmoittanut puvun olevan heidän unelmiensa hääpuku. 

Lue myös: Miltä näyttää liki 13 000 euron hääpuku? Katso kuvat brittimorsiamen glamourtyylistä

Lähde: Huffington Post

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat