Kuva: Shutterstock

Luulitko, että viimeiset lumisateet on nähty? Väärässä olit

22.04.2024 14:15 - Minttu Tikkanen

Takatalvi ei näytä väistyvän ainakaan tämän viikon aikana.

Tänä vuonna huhtikuussa on ollut poikkeuksellisen kylmää, eikä kevättä toivoville ole luvassa suurta käännettä vieläkään.

Viikonlopun rankatkin lumisateet eivät jääneet talven viimeisiksi, sillä Foreca ennustaa, että alkuviikon aikana lumisateita leviää Suomeen lisää. Maanantain edetessä sateet etenevät kaakosta myös Uudellemaalle ja Kainuuseen. Idässä sade voi muuttua myös vedeksi, mutta muualla se tulee todennäköisesti lumena tai räntänä.

Enimmillään lunta voi tulla useita senttejä, pohjoisessa jopa 15 senttiä, ennustaa Foreca. Maanantaina sateet osuvat länteen ja lounaaseen, missä lumimäärä vaihtelee joistakin senteistä viiteen. Myös etelää myöten on niin kylmää, että osa sateista tullee väistämättä myös lumena.

Tiistaiyön aikana sateet sankkenevat entisestään. Lapissa lunta tulee silloin jopa pyryttämällä ja idässä runsaasti vettä. Maan keskiosissa sade voi olla myös jäätävää, mikä voi luoda vaaratilanteita liikenteeseen. 

Keskiviikkona voidaan vielä nähdä yksittäisiä lumisateita, mutta keskiviikon aikana niiden pitäisi pikkuhiljaa väistyä. Myös lämpötila kivunnee koko maassa pitkästä aikaa plussan puolelle. Loppuviikosta lämpötilat pysyttelevät reilusti plussalla, mutta runsaita sateita voi silti yhä olla tulossa. Ensi viikolla Forecan ennusteissa näkyy jo selvästi keväisempää säätä, mutta sään ennustettavuus muuttuu niin pitkälle jo huomattavasti heikemmäksi. 

Lue myös: Missä säässä vappua juhlitaan? Ensimmäinen kuukausiennuste julki

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat