Esko Eerikäisen ja Oku Luukkaisen hullu haaste: Kuukaudessa esteratsastajiksi!

21.09.2016 15:45 - Senja Rapila

Radio Novan juontajat Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen kokeilevat esteratsastustaitojaan tämän vuoden Helsinki International Horse Show:ssa.

Radio Novan Illan juontajat Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen ovat ottaneet itselleen melkoisen haasteen vastaan: kaksikko on luvannut opetella ratsastamaan vain neljässä viikossa. Intensiivisen harjoittelun kruunaa estehyppyshow Helsinki International Horse Showssa lauantaina 22.10.2016 Helsingin Jäähallissa.

Luukkaisen ainoa hevoskokemus on ollut pikkupoikana, kun hän pääsi ratsastamaan sirkuksessa. Eerikäinen puolestaan on ratsastanut pienempänä kotimaassaan Kolumbiassa ja on saanut ennen koettelemusta ratsastusvinkkejä tyttäreltään Victorialta.

Ratsastuksenopettajana juontajakaksikolla toimii suomalainen toimittaja ja tv-persoona Katja Ståhl. Oppihevonen puolestaan on 15-vuotias Pullukka.

- Lähdetään siitä, että sanotaan sana este, mutta ei määritellä sen korkeutta. Mennään niin, miten pojat kokevat kykenevänsä. Kyllä esteen pystyy ylittämään, mutta minkä korkuinen se on, siinä se vitsi piileekin. Nyt avataan se noiden poikien kautta, jotka on täysin ummikkoja, kuinka vaikeaa se on. Se kontrasti tulee olemaan melko massiivinen, kun poikien show'n jälkeen siellä on six bar -korkeushyppykilpailu, missä ammatti-ihmiset kisaavat siitä, kuinka korkeita esteitä he pystyvät hyppäämään, Ståhl kertoo Radio Novalle.

Ståhlilla on takanaan kymmenien vuosien kokemus hevosista. (kuva: Senja Rapila)

- Hevonen hyppää kyllä, mutta miten pojat meinaavat pysyä kyydissä, se on se jännittävä pointti. Jos he pysyvät laukassa kyydissä, niin kyllä ehkä sellainen 50 senttiä onnistuu. Jos he eivät pysy laukassa, sitten pitää mennä pienemmällä, Ståhl nauraa.

Ensimmäisestä tutustumiskäynnistä juontajakaksikko selvisi ilman kommelluksia, mutta seuraavalla kerralla päästään tutustumaan muihin askellajeihin. Ståhl uskoo, että kokemuksesta tulee kaikin puolin ikimuistoinen. 

- Tässä päivässä oli jo sellainen kuoliaaksi naurattamis meininki, tuskin se nyt siitä ainakaan vähäisemmäksi muuttuu. Kyllä oli hirveän hauskaa. Kaiken lähtökohta on se, että he ovat itse innostuneita, että minun ei tarvitse piiskata ja itkettää heitä. He ovat kuin salaisen tehtävän jäljillä, niin innoissaan asiasta. Okulla ja Eskolla on salainen tehtävä. Ihan mahtavaa.

Voit katsoa kuvia ensimmäiseltä ratsastustunnilta alapuolelta.

Ensitapaaminen Pullukan kanssa jännitti molempia Radio Novan juontajia. (kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

- Ajattelin, ettei siitä mitään tule, jos joku ei ole kokoajan siinä ihan vieressä pitämässä kiinni. Ja sen hevosen ohjaaminen, minulla on todella huono koordinaatiokyky. Mutta periaatteessahan se ei ole mitään rakettitiedettä, Luukkainen kommentoi ensimmäisen ratsastuskoettelemuksen jälkeen.

Milloin sinä olet ylittänyt itsesi?

Kerro oma tarinasi, jolloin otit haasteen vastaan. Voit voittaa liput aitiopaikalle todistamaan Okun ja Eskon haasteen toteutumista Helsinki International Horse Showssa!

Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen Radio Novan Illassa joka arkipäivä kello 18-22.

Lue myös: Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi – lataa maksuton mobiilisovellus

Kilpailut

Uusimmat