Kuva: Shutterstock

Säilytätkö maitopurkkia jääkaapin ovessa? Ei ehkä kannattaisi

01.10.2022 09:15 - Sanni Seppä

Jääkaapin sisällön järjestelyyn kannattaa kiinnittää huomiota.

Monelle maitopurkin säilytyspaikka on jääkaapin ovessa. Maitopurkki on toki kätevä napata suoraan ovesta, mutta muuten se ei ole todellisuudessa maidolle ihanteellisin säilytyspaikka. 

Chris Beasley Smart Cover -kotivakuutusyhtiöstä kertoo, miten jääkaapin sisältö kannattaa järjestää, jotta ruoka-aineet saadaan säilymään mahdollisimman hyvin ja pitkään. Hän huomauttaakin, että maito säilyy pidempään, kun sen sijoittaa kauemmas jääkaapin ovesta. 

- Ovessa olevat säilytyspaikat ovat itseasiassa lämpimämpiä kuin muut jääkaapin osat, Beasley selittää. 

Mikäli maito tuntuu pilaantuvan nopeasti ja herkästi, hän neuvookin kokeilemaan maidon sijoittamista jääkaapin eri hyllyille. Jääkaapin oveen voi kaikesta huolimatta kuitenkin edelleen laittaa ruoka-aineksia, mutta nimenomaan sellaisia, jotka sietävät hieman vähemmänkin viileän sijoituspaikan.

- Mausteilla ja kastikkeilla on yleensä pidempi säilyvyys, eikä niitä tarvitse säilyttää tietyssä lämpötilassa jääkaapissa. Joten ne kestävät yleensä hyvin ovessa tai ylähyllyllä, hän kertoo. 

Maito saattaa pilaantua ennenaikaisesti, mikäli sitä säilytetään jääkaapin ovessa. (kuva: Shutterstock)

Beasley muistuttaa myös, ettei jääkaappia tule tunkea täyteen, sillä se saattaa estää ilman kiertämisen elintarvikkeiden ympärillä ja aiheuttaa näin ruokien pilaantumisen, kun kaikki ruuat eivät saa tarvitsemaansa kylmää ilmaa. Elintarvikkeita ei tule siis pinota loputtomasti päällekkäin, vaan jääkaapin järjestelyyn kannattaa kiinnittää huomiota ja antaa elintarvikkeille tilaa.

Lue myös: Terveyshurahduksessa ruokavaliosta unohtuu usein tärkeä ainesosa - 5 syytä, miksi tarvitset sitä

Lue myös: Pitääkö hampaat pestä ennen vai jälkeen aamiaisen? Hammaslääkäri vastaa ikuisuuskysymykseen tiukasti

Lue myös: Erikoiset ruokayhdistelmät voivat edistää terveyttäsi - katso asiantuntijan vinkit ruokien yhdistelemiseen

Lähde: Metro

Juttu julkaistu alun perin 19. huhtikuuta 2022.

Kilpailut

Uusimmat