Kuva: Marja Ollakka

Marja pudotti 20 kiloa puolessa vuodessa - etenkin yksi oivallus on auttanut elämäntapamuutoksessa

26.12.2020 18:15 - Reija Saarinen

Radio Pookin iltapäiväjuontaja Marja Ollakka teki koronakeväänä elämäntapamuutoksen, joka on tullut jäädäkseen.

Kevät 2020 muutti hetkessä suomalaisten arjen. Koronapandempia rantautui Suomeen ja muutti ihmisten arjen totaalisesti. Hetkessä moni siirtyi etätöihin ja vähensi tapaamisia ystävien ja työtovereiden kanssa. Suunnitellut illanvietot ja matkat vaihtuivat pelkoon ja epävarmuuteen tulevasta. Edessä olikin yllättäen vuosi, joka vaikuttaisi meistä jokaiseen, tavalla tai toisella. 

Radio Pookin iltapäiväjuontaja Marja Ollakka on hänkin aina ollut aktiivinen ihminen. Kevät 2020 toi hänen elämäänsä tyhjentyneen kalenterin, mutta samalla myös elämäntapamuutoksen. 

- Korona-aikana kaikki minulle normaali oli pyyhitty kalenterista. Kavereita näki vain kävelylenkeillä normaalin ravintolaillan sijaan. Kaverin innoittaman lähdin testaamaan, että lähtisikö viisi kiloa neljässä viikossa erään dieetin avulla ja lähtihän se, jopa vähän enemmänkin, Ollakka kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Kuvassa Marja vuoden uutenavuotena 2019. (kuva: Marja Ollakka)

Ollakan mukaan kesään saakka hän veti tiukkaa linjaa. Aurinkoisten päivien saavuttua hän päätti höllätä. 

- Kesään asti olin aika tiukalla ruokavaliolla, mutta loman päätin sitten elää, juuri niin kuin parhaalta tuntuu. Siihen mennessä oli lähtenyt jo 13 kiloa ja keveämmistä valinnoistakin oli tullut jo sen verran vakiintunut tapa, ettei enää edes tehnyt mieli burgerille, vaan aika usein automaattisesti tuli valittua lautaselle salaattia. 

Tällä hetkellä Ollakka ei noudata minkäänlaista dieettiä, mutta ei ole myöskään palannut entiseen. Karkit ja limut jäivät pois ruokavaliosta jo aiemmin, yli viisi vuotta sitten, mutta nyt pois ovat jääneet muutkin makeat. 

- Valitsen nykyään usein sen salaatin. Peruna ja riisi ovat vaihtuneet kasvisvaihtoehtoihin ja leipäkin saa nykyään jäädä kauppaa. Mitenkään ehdoton en toki leivänkään kanssa ole. Nytkin leivoin saaristolaisleipää ja täytyihän sitä maistaa, Ollakka naurahtaa. 

- Mistään en siis täysin kieltäydy. Minulta on myös udeltu sitä, että voinko enää juoda edes lasillista skumppaa, ja tietenkin voin. Tunnen itseni niin hyvin, että jos lähtisin täysin kieltäytymään jostain, niin se ei vain toimisi. 

Painoa on keväästä lähtien lähtenyt tasaiseen tahtiin ja tätä nykyä vaaka näyttää 20 kiloa vähemmän. Sosiaalisessa mediassa Ollakka ei ole projektistaan juurikaan huudellut ennen tätä. Julkaisu poiki suuren määrän positiivisia kommentteja, mutta ikävä kyllä, myös niitä negatiivisia. 

- Olen aina ollut näkyvä persoona ja esillä tietenkin myös työni puolesta. On tullut muun muassa sellaista kommenttia, että toivottavasti tämä ei muuta persoonaani. Osa taas on ollut huolissaan siitä, etten pudota painoa liikaa. Ja kyllä joku totesi myös, että olisihan tuossa varaa vielä toinen 20 kiloa tiputtaa, Ollakka kertoo.

Vinkkien ja neuvojen lisäksi myös Ollakan suhdestatus on kiinnostanut kommentoijia. 

- Sinkku olen, Ollakka nauraa.

Marja on saanut paljon positiivista palautetta elämäntapamuutoksestaan. (kuva: Marja Ollakka)

Liikunnan osalta Ollakka ei tehnyt suuriakaan muutoksia. Kävely on ollut vahvasti osa arkea. Niin arkiliikuntana kuin lenkkeinäkin. 

- Virtaa minulla on kyllä aina ollut, mutta kyllä sitä on varmasti tullut vielä entistäkin enemmän. 

Virtaansa Ollakka purkaa esimerkiksi suureen intohimoonsa, musiikkiin. Lokakuun lopussa hän julkaisi uusimman kappaleensa, joka kantaa nimeä Suudeltavan suloinen

- Juttelimme sanoittaja Sana Mustosen kanssa hetken elämästä ja minusta. Siltä pohjalta syntyi sitten teksti, joka lähetettiin säveltäjä Kai Jämsälle. Hänen demonsa pohjalta sovittaja Markus Ahola sai biisistä sellaisen, josta innostuin. Kyseinen laulu sopii mielestäni minulle hyvin, sillä siinä on pilkettä silmäkulmassa, Ollakka sanoo. 

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Ollakka kertoo, että kehon muutoksia hän ei oikein vielä itse huomaa. Siitä kertoo esimerkiksi se, että hän kertoo valitsevansa kaupassa sovitettavaksi aivan liian isoja vaatteita. 

- Vaatekaapin sisältöön tämä on kyllä vaikuttanut, jopa tyylillisesti. Olen ikuinen hametyttö, mutta nyt olen hankkinut kaappiin myös muutamat housut ensimmäistä kertaa sitten lukiovuosien. 

Ollakan mukaan hän on eniten yllättynyt siitä, miten helppoa kaikki on loppujen lopuksi ollut. 

- En halua puhua laihduttamisesta, koska en koe olevani millään kuurilla. Sen sijaan olen muuttanut asioita normaalissa arjessani. Sen olen tajunnut, että asiat eivät tapahdu hetkessä. Kärsimättömälle ihmiselle sellainen on hieman vaikeaa. Olen ymmärtänyt, että tärkeintä on se, millaisia valintoja tekee arjessa. Maailmanloppu ei ole, jos lomalla hiukan herkuttelee. Ennen saatoin lykätä muutoksen aloittamista loman tai reissun varjolla, mutta nyt olen tajunnut, että on turha siirtää sellaista, mitä todella haluaa tehdä, Ollakka muistuttaa.

(kuva: Marja Ollakka)

Lue myös: Heidi, 36, pudotti 25 kiloa puhtaalla ruoalla – katso huikeat ennen ja jälkeen -kuvat

Radio Pooki, Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat