Kuva: Shutterstock

5 erittäin hyvää syytä pitää tipaton tammikuu

14.12.2019 19:15 - Karoliina Kotala

Monen tavaksi on tullut luopua alkoholista kokonaan tammikuun ajaksi.

Joulukuu kuluu monella erilaisten juhlien merkeissä ja siinä sivussa alkoholiakin saattaa kulua melkoisesti. Tipaton tammikuu voikin tehdä hyvää sekä keholle, että mielelle, puhumattakaan lompakosta. Alla viisi hyvää syytä, miksi tipaton tammikuu on ehdottomasti hyvä idea:

Nostaa mielialaa

Moni kokee, että pieni annos alkoholia rentouttaa, mutta toisinaan sillä saatetaan peittää esimerkiksi ahdistuneisuutta. Alkoholi kuitenkin vain pahentaa edellämainittuja oireita, joten alkoholista luopuminen todennäköisesti tasoittaa olo ja nostaa mielialaa.

Nukut paremmin

Alkoholi vaikuttaa merkittävästi unen laatuun ja luopumalla alkoholista nukut melko varmasti levollisemmin ja ilman heräilyjä.

Voit karistaa kiloja

Alkoholi sisältää yleensä runsaasti kaloreita, joten kuukauden tipattoman aikana voi painokin pudota.

Ihosi hehkuu

Alkoholi kuivattaa kehoa ja se vaikuttaa haitallisesti myös ihoon, joten suosi tipattoman tammikuun aikana riittävää vedenjuontia, niin ihosi kiittää varmasti. Myös alkoholin sisältämä sokeri voi lisätä finnien syntymistä, joten niidenkin määrä todennäköisesti vähenee alkoholin jäätyä pois.

Vastustuskykysi kasvaa

Ahkerana alkoholin naukkailun on todettu tutkimuksissa heikentävän vastustuskykyä. Pidä siis flunssat loitolla välttämällä alkoholia.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Muuttuvatko krapulat iän myötä yhä pahemmaksi? Lääkäri vastaa

Kilpailut

Uusimmat