Kuva: Shutterstock

Suola on kauneudenhoidon monitoimituote - katso parhaimmat niksit iholle, kynsille ja hiuksille

30.10.2019 17:45 - Emmi Moilanen

Suolan avulla voit hoitaa esimerkiksi hilseilevää päänahkaa.

Tiedetään, että suolasuihke tuo rakennetta hiuksiin ja auttaa kauniiden surffilaineiden loihtimisessa. Suolaa voi hyödyntää kauneudenhoidossa myös ihonkuorinnassa, jolloin sitä sekoitetaan esimerkiksi kookosöljyyn.

Women’s Health -julkaisu selvitti myös sen, millaisilla muilla tavoilla voit hyödyntää suolaa kauneudenhoidossasi. Kokosimme parhaimmat niksit alle.

Torjuu hilsettä

Ota suola avuksesi hilseen irrottamiseen sekä päänahan verenkierron voimistamiseen. Suola imee itseensä myös rasvaisuutta ja auttaa ennaltaehkäisemään hilseilyä.

Tee näin: Jaa hiuksesi muutamaan osioon ja ripottele yhdestä kahteen teelusikallista suolaa päänahkaan. Kastele kädet ja hiero päänahkaa hellästi sekä huolellisesti 10-15 minuutin ajan. Tämän jälkeen huuhtele kutrit huolellisesti ja pese shampoolla sekä levitä lopuksi hoitoainetta.

Poistaa kynnen keltaisuuden

Women’s Healthin artikkelissa kerrotaan, että suola pehmentää kynsinauhoja ja vahvistaa itse kynttä. Se toimii myös tehokkaana keltaisuuden poistajana – tarvitset avuksesi vain ruokasoodaa ja sitruunaa.

Tee näin: Sekoita suolaa, ruokasoodaa ja sitruunamehua jokaista yksi teelusikallinen reiluun desilitraan lämmitä vettä. Liota kynsiä seoksessa kymmenen minuutin ajan ja tämän jälkeen harjaa kynnet pehmeällä harjalla. Huuhtele kädet huolellisesti hoidon jälkeen, sillä sitruuna voi aiheuttaa ihoärsytystä. Lopuksi kosteuta kädet huolellisesti käsirasvalla.

Auttaa silmäpussien taltuttamisessa

Suolan hyödyn pääsevät oikeuksiinsa myös silmäpussien hoidossa.

Tee näin: Sekoita teelusikallinen suolaa noin kolmeen desilitraan lämmintä vettä ja odota, että suola on liuennut kokonaan. Taita vanulappu puoliksi ja kastele se suolavedessä. Sulje silmäsi ja aseta lappu hetkeksi silmän päälle – hetken kuluttua silmänympärysihon turvotuksen pitäisi laskea.

Suolainen kasvovesi

Suolakasvovesi voi rauhoittaa aknesta kärsivää ongelmaihoa.

Tee näin: Sekoita ruokalusikallinen merisuolaa vähintään reiluun desilitraan lämmintä vettä. Sekoita joukkoon ripaus epsom-suolaa ja odota, että suolat ovat liuenneet veteen täysin. Kaada suolavesi suihkepulloon tai levitä vettä kasvoille vanulapun avulla. Vältä aineen joutumista silmiin.

Lue myös: Miksi hiukset näyttävät rasvaisilta pian pesun jälkeen? Teot, joihin moni huomaamattaan sortuu

Lue myös: Ohenevatko hiuksesi? Helpot elämänmuutokset, joiden avulla ennaltaehkäiset kutrien harvenemista

Lue myös: Tottuuko iho samoihin tuotteisiin? Asiantuntija kertoo totuuden myytin takana

Lähde: Women’s Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat