Kuva: Shutterstock

Ota haltuun: Paranna oloa välittömästi nopealla taukojumpalla

10.03.2019 09:45 - Karoliina Kotala

Jos päätä särkee ja hartiat ovat jumissa, kannattaa ottaa pieni tauko veryttelyhetkelle.

Monen työpäivä kuluu melko staattisissa asennoissa esimerkiksi tietokoneen äärellä istuen. Työskentelyasennolla onkin merkittävä merkitys hyvinvointiin; istuma-asennon tulisi olla ryhdikäs, pään olla pystyssä ja katse suunnattuna alaviistoon. Myös rento asento kuormittaa kehoa vähemmän. Siksi oman työpisteen ja tuolin säädöt kannattaa asettaa huolella ja mieluummin ammattilaisen opastamana.

Työpisteellä asentoa kannattaa vaihtaa tasaisin väliajoin, mielellään pari kertaa tunnissa. Voit välillä nousta istumaan tai jos seisot työpäivän, lepää välillä istuen ja voit myös jaloitella. Jos niskat ja hartiat tuntuvat silti kivuliailta, kannattaa varata aika fysioterapeutille. Myös esimerkiksi nyrkkeily on oiva harrastus päätetyöläiselle.

Alla ohjeet helppoon taukojumppaan:

1. Nouse seisomaan ja korjaa ryhti suoraksi. Katso eteenpäin ja katso, että myös niska on suorassa. Anna käsien olla sivussa suorana ja purista lapaluita yhteen rauhallisesti. Toista liike 10-20 kertaa.

2. Seiso ryhdikkäässä asennossa, kuten aiemmassakin liikkeessä. Koukista kädet sivuille niin, että kämmenet ovat olkapäiden korkeudella. Nostele käsiä vuorotellen ylös tasaiseen tahtiin reippaassa tahdissa noin 10-20 kertaa toistellen.

Lähde: Terveydeksi.fi

          Selkäkanava.fi

Lue myös: Onko niskasi tai selkäsi usein kipeä? Asiantuntija suosittelee nerokasta kotihoitoa

Kilpailut

Uusimmat