Kuva: Shutterstock

Kuinka monta alkoholiannosta laihduttaja voi nauttia viikossa? Katso ravitsemusterapeuttien neuvot

13.02.2019 17:45 - Emmi Moilanen

Dieetti ei aina tarkoita sitä, että alkoholista tulee kieltäytyä täysin.

Usein sanotaan, että dieetillä ollessa olisi hyvä jättää alkoholin nauttiminen pois kokonaan. Popsugar-sivusto haastatteli ravitsemusneuvojia ja selvitti, voiko muutama viinilasillinen olla haitaksi laihdutuskuurillesi.

- Alkoholista ei tarvitse luopua kokonaan, vaikka yrittäisitkin tiputtaa painoasi, ravitsemusneuvoja Elora Baxanele toteaa.

- Pidä kuitenkin mielessäsi, että juomat tuovat lisää kaloreita päivääsi. Alkoholista tulleet kalorit eivät myöskään sisällä ravintoaineita, kuten proteiinia, vitamiineja ja kuitua, joita keho tarvitsee voidakseen hyvin, hän jatkaa.

Alkoholinkulutus dieetillä ollessa voi voimistaa myös ruokahalua ja erilaisia mielitekoja.

- Olet varmaan ollut tilanteessa, jossa pitsa kuulostaa erittäin hyvältä idealta drinkkien jälkeen yöllä, ravitsemusasiantuntija Julie Upton lisää.

Kuinka monta lasillista on liikaa?

Alkoholin sisältämän kalorimäärien lisäksi myös juotujen juomien määrällä on merkitystä dieetin kannalta. Myös laihdutuskuurilla itselleen voi sallia lasin viiniä silloin tällöin.

- Lasi viiniä kerran tai pari viikossa ei todennäköisesti tee hallaa, mutta jos juot kaksi tai kolme lasillista joka ilta, kalorimäärä voi sotkea painon putoamista, urheilijoiden ravitsemukseen perehtynyt Cindy Dallow muistuttaa.

Lue myös: Myös alkoholille voi olla allerginen - katso millaiset oireet kertovat yliherkkyydestä

Lue myös: Kuinka paljon laihduttajan tulisi kävellä viikossa? Katso personal trainerin vinkit

Lue myös: Juotko alkoholia kumppanisi kanssa yhdessä? Se kertoo onnellisuudesta

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat