Kuva: Shutterstock

Tekeekö mielesi tuhdimpaa ruokaa näin talvisin? Syy löytyy hormoneista

23.12.2018 23:15 - Karoliina Kotala

Talven pimeys saa monessa aikaan himon nauttia hiilihydraattipitoisempaa ruokaa sekä herkkuja.

Moni uskoo. että talven tullessa keho alkaa kaivata tuhdimpaa ruokaa, koska se valmistautuu pitkään talveen ja kaipaa rasvavarastojen täydennystä. Näin ei kuitenkaan ole, kertoo ravintoasiantuntija Jo Hollington.

- Syy löytyy hormoneista. Niihin vaikuttaa merkittävästi auringonvalo, joten kun päivät pimenevät, serotoniinitasot alkavat laskea. Hiilihydraattipitoiset ruoat taas antavat niille nostetta, Hollington kertoo.

Hollington neuvookin lisämään silti kasvisten määrää, vaikka pastat ja muut tuhdit eväät kiehtoisivatkin enemmän.

- Lisää esimerkiksi pataruokiin porkkanaa ja muita kasviksia, pastaan voit lisätä parsakaalta ja kastikkeina kannattaa suosia tomaattipohjaisia kermapohjaisten sijaan.

Ravintoasiantuntija opastaa myös valitsemaan mieluummin täysjyvätuotteita sekä tummaa riisiä.

Lähde: Women's Health Magazine

Lue myös: Kaikki hiilihydraatit eivät ole pahoja - lue, mitä lautaselle kannattaa laittaa

Kilpailut

Uusimmat