Kuva: Fotolia

Selätä kausimasennus - kohota 5 helpolla tavalla serotoniinitasoasi

30.11.2017 22:15 - Senja Rapila

Suomalaisilla talviaikaan matalat serotoniinitasot saattavat aiheuttaa kausimasennusta.

Voit lukea Women's Health -julkaisun vinkit virkeämpään talvikauteen alapuolelta.

1. Urheile

Urheilu tekee tutkitusti onnellisemmaksi, sillä se vapauttaa kehossasi serotoniinia ja dopamiinia. Tutkimusten mukaan jopa 20 minuuttia kestävä treeni voi kohottaa mielialaasi jopa 12 tunniksi. Valitse treeni, joka on sinulle mieluisin.

2. Käy hieronnassa

Myös hieronnassa käyminen voi ehkäistä masennusta ja ahdistusa. Erääseen amerikkalaiseen tutkimukseen osallistui 500 miestä, naista ja lasta, joilla oli masennusta ja ahdistuneisuutta. He kävivät hierontaterapiassa, joka laski osallistujien kortisolitasoja jopa  53 prosenttia ja samalla myös kohotti serotoniinitasoja.

3. Nauti auringosta

Koska Suomessa ei niinkään voi nauttia luonnollisesti auringosta varsinkaan talviaikaan, on tämä hyvä syy varata lomamatka aurinkoon talvella. Tutkimuksissa on todettu, että ihmisillä on korkeammat serotoniinitasot aurinkoisina päivinä kuin pilvisinä tai pimeinä päivinä. 

Suomalaiselle arjen pelastus puolestaan on kirkasvalolamppu.

4. Katso mitä syöt

Monet ruuat voivat nostaa luonnollisesti serotoniinitasoja. Yksi näistä on pähkinät, mutta lisäksi ananas, luumut ja tomaatit ovat tällaiisia.

5. Meditoi

Jos et ole vielä oppinut meditoimaan, nyt on aika. Meditointi voi laskea korkeaa verenpainetta ja kohottaa serotoniinitasoja. Pelkästään puolen tunnin meditointisessio auttaa masennuksen oireisiin.

Olemme myös aiemmin uutisoineet, että oikein valitut ystävät lisäävät onnellisuutta. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Masennukseen käytettävillä lääkkeillä "pimeä puoli" - saattavat aiheuttaa itsetuhoisuutta

Lue myös: Tutkimus sen todistaa: Naiset ovat sinkkuina onnellisempia kuin miehet

Lue myös: Kumppanin haisevimpia pieruja kannattaa haistella - yllättäviä terveysvaikutuksia

Kilpailut

Uusimmat