Kuva: Fotolia

Talviharrastukset kuluttavat hurjia määriä kaloreita: Maastohiihto lyömätön ykkönen!

29.11.2017 11:15 - Senja Rapila

Talviharrastukset kuluttavat kaloreita enemmän kuin luulitkaan.

Monet saattavat talviaikaan jättää ulkona liikkumisen ja lenkkeilyn vähemmälle liukkaiden kelien vuoksi. On kuitenkin monia helppoja tapoja liikkua ja kuluttaa kaloreita, kuten murtomaahiihto ja luistelu.

Women's Health -sivusto on listannut kuusi parasta talviharrastusta ja määrät, kuinka runsaasti niiden ohella voi mahdollisesti kuluttaa kaloreita tunninkin aikana.

Voit lukea listauksen alapuolelta.

1. Murtomaahiihto eli maastohiihto

Murtomaahiihto on yksi takuuvarmoista kalorinpolttajista. Jos olet hyvässä kunnossa ja hiihdät reippaasti ja oikein, voit kuluttaa jopa kaksikymmentä kaloria minuutissa. Tämä tarkoittaa sitä, että parhaassa tapauksessa kulutat jopa 1000 kaloria tunnissa.

2. Ylämäkihiihto

Ylämäkihiihto on toinen, joka kuluttaa runsaasti kaloreita: tällä talviharrastuksella kulutat noin kahdeksantoista kaloria minuutissa.

3. Luistelu

Vaikka luistelu on monen mielestä ihanaa ja helppoa ajanviettoa talvella, oikein ja reippaasti luistellessa voit kuluttaa jopa viisitoista kaloria minuutissa.

4. Lumikenkäily

Vaikka lumikenkäillessä periaatteessa kävelet, on se huomattavasti rankempaa kuin normaali kävely. Intensiivisyydestä riippuen voit polttaa jopa yli 500 kaloria tunnissa.

5. Lumilautailu

Riippuen siitä kuinka reippaasti lasket, ja kuinka paljon käytät kroppaasi laskun aikana, on mahdollista kuluttaa jopa yli 400 kaloria tunnissa lumilautailemalla.

6. Laskettelu

Monen talvisuosikkiharrastus, eli perinteinen laskettelu, kuluttaa myös paljon kaloreita. Koska joudut jatkuvasti joustamaan jaloillasi ja pitämään kroppasi aktiivisena, tämä huomaamaton treeni voi polttaa jopa yli 300 kaloria tunnissa.

Eli lunta odottelemaan ja urheilemaan!

Lähde: Women's Health

Lue myös: Haluatko nopeuttaa aineenvaihduntaasi? Lisää ruokavalioosi kanelia

Lue myös: Missä vaiheessa päivää tulisi syödä, jos haluaa laihtua? Asiantuntija kertoo vinkit

Lue myös: Tiettyjä venytyksiä ei kannata tehdä ennen treeniä - katso lista

Kilpailut

Uusimmat