Kuva: Fotolia

Selittämätön päänsärky tai turvotus - 4 merkkiä jotka kertovat, jos syöt liikaa suolaa

07.11.2017 19:15 - Senja Rapila

Liiallinen suolan nauttiminen ei ole terveellistä ja se voi aiheuttaa lopulta sen, ettei mikään ruoka maistu enää miltään.

Suolaiset ruuat ovat monen herkkuruokia. Suolan kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, nimittäin sitä voi helposti syödä liikaa. Mistä sitten tietää, jos suolaa on tullut syötyä aivan liikaa? Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat merkit alapuolelta.

1. Olet todella janoinen

Tarvitsemme päivittäin suolaa pitääksemme kroppamme nestetasapainon kunnossa. Suolassa oleva natrium auttaa pitämään nesteen soluissamme. Silloin kun olet todella janoinen, kroppasi yrittää kertoa sinulle, että kropassasi ei ole tarpeeksi nestettä tasapainottamaan natriumin runsasta määrää.

2. Sinua turvottaa jatkuvasti

Suolaiset ruuat aiheuttavat ikävää turvotusta. Kun veressäsi on liikaa natriumia, vesi poistuu soluista, aiheuttaen turvotusta.

(kuva: Fotolia)

Suuret natrium-määrät ja sitä seuraten kohtuuton määrä nestettä, jolla saisi natrium-määrän tasapainotettua: tämä voi aiheuttaa pöhötystä varsinkin vatsan alueella. Voit myös huomata turvotusta sormissasi tai varpaissasi, varsinkin suolaisen ruuan jälkeen.

3. Kärsit päänsärystä

Jos huomaat jatkuvasti kärsiväsi päänsärystä ilman mitään selkeää syytä, voi syy löytyä edellisestä ruuastasi. Liika suolan nauttiminen voi aiheuttaa verisuonten laajenemisen aivoissa, joka voi puolestaan johtaa kivuliaaseen päänsärkyyn.

4. Ruokasi ei maistu oikein miltään

Kaikkien terveysriskien lisäksi suolan liiallinen nauttiminen voi aiheuttaa sen, että pian ruoka ei maistu mielestäsi oikein miltään. Liiallinen suolan käyttäminen voi nimittäin turruttaa makunystyröitä ajan kuluessa.

Olemme myös aiemmin uutisoineet, että muun muassa kahvin ja viinin makua voi muokata lisäämällä niihin suolaa.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Liiallinen joululaulujen kuunteleminen ei tee hyvää mielenterveydelle - katso miksi

Lue myös: Ravaatko öisin vessassa? Syy saattaa löytyä suolan käytöstä

Lue myös: Haluatko välttää flunssaa? Lakanoiden pesukerroilla on väliä

Lue myös: Jalkavaivat, jotka voivat kertoa isommista terveysongelmista - huomaa merkit ajoissa

Kilpailut

Uusimmat