Kuva: Fotolia

Pidä huolta emättimen terveydestä - asiantuntija listasi ruuat, joita kannattaa suosia

07.11.2017 19:45 - Senja Rapila

Muun muassa lohen syöminen auttaa kuukautiskipujen hallinnassa.

Jos haluat pitää emättimesi terveenä ja puhtaana, kannattaa tarkkailla omaa ruokavaliotaan ja pitää se mahdollisimman terveellisenä. Daily Mail -julkaisu on haastatellut ruoka-asiantuntijaa, Lyndi Cohenia, joka on vinkannut ruuat, joita kannattaa syödä, jos haluaa pitää paikat kunnossa ja seksivietin hyvänä.

Voit lukea asiantuntijan antamat vinkit alapuolelta.

Hedelmät ja vihannekset

Vitamiinien saannista kannattaa pitää huolta. Hedelmistä ja vihanneksista saa runsaasti A-, E- ja C-vitamiineja. Varsinkin bataattia ja porkkanaa kannattaa syödä, niissä on runsaasti A-vitamiinia, joka kasvattaa libidoasi.

Asiantuntija kertoo, että vitamiinit edesauttavat toimivaa verenkiertoa, luonnollisen liukasteen erittämistä sekä libidon kohoamista.

Tomaatin kerrotaan myös auttavan naisia saamaan orgasmin paremmin.

(kuva: Fotolia)

Valkosipuli

Valkosipulissa on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat ennaltaehkäisemään vaginaalisia ongelmia. Valkosipulin säännöllinen syöminen vähentää infektioiden riskiä.

Kreikkalainen jogurtti

Päivittäin kreikkalaisen jogurtin syöminen auttaa ylläpitämään emättimen terveyttä. Se nimittäin auttaa pitämään huonot bakteerit poissa.

Lohi

Lohessa olevat Omega-3-rasvahapot sekä anti-inflammatoriset ainesosat auttavat lievittämään kuukautiskipuja ja muita kipuja, joita voit tuntea. Lohen kerrotaan auttavan myös rentoutumisessa ja kumppanin kanssa lähentymisessä.

(kuva: Fotolia)

Vihreä tee

Vihreän teen juomisella on useita terveysvaikutuksia. Yksi niistä on se, että se sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisetvät virtsarakkotulehduksia.

Vesi

Riittävällä nesteytyksellä on suuri rooli emättimen terveyden kanssa. Se, että pidät kroppasi nesteytettynä, auttaa pitämään kroppamme toksiinivapaina. Jos virtsasi on vaalean keltaista, on se hyvä merkki. Mikäli virtsa on tummankeltaista ja pystyt haistamaan sen, on se merkki nestevajauksesta.

Mitä kannattaa välttää?

Asiantuntija vinkkaa, että kaikkea sokerista kannattaa välttää, jos haluaa pitää emättimen terveenä. Ne nimittäin voivat saada kroppasi epätasapainoon, ja se voi myös vaikuttaa seksihaluihisi.

Prosessoidut ja rasvaiset ruuat vaikuttavat myös negatiivisesti hyvinvointiin: rasvaiset ruuat jättävät olon turvonneeksi, eikä se tee hyvää libidollesi. Vältä myös todella suolaisia ruokia.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Jalkavaivat, jotka voivat kertoa isommista terveysongelmista - huomaa merkit ajoissa

Lue myös: Kärsitkö runsaasta hiustenlähdöstä? Asiantuntijat kertovat syyt ilmiöön

Kilpailut

Uusimmat