Kuva: Fotolia

Haaveissa painonpudotus? Asiantuntijoiden tehokas keino vie nopeasti herkkuhimon

22.09.2017 08:45 - Karoliina Kotala

Muun muassa stressaava tilanne voi aiheuttaa himon herkutella. Tarjolla on kuitenkin tehokas keino, jolla herkkuhimon saa hyvin kuriin.

Kun herkkuhimo iskee, ei useimmalle tuota mitään vaikeuksia hotkaista suuhunsa vaikkapa kokonaista suklaalevyä tai ainakin puolikasta sipsipussia. Jälkikäteen kyseiset valinnat voivat kuitenkin kaduttaa, sillä olo on usein huono rasvaisten ja sokeristen herkkujen jälkeen, ainakin jos niitä popsii suuhunsa aivan liikaa.

Lääkäri Leslie Korn kehottaa kuitenkin ensi kerralla nappaamaan suuhun yhden rusinan, kun herkkuhimo iskee. Vaikka rusina kuulostaa kaikkea muuta kuin herkkuhimon tyydyttävältä eväältä, piilee sen salaisuus kemiallisessa reaktiossa, jota kutsutaan parasympaattiseksi dominanssiksi.

Herkkuhimon iskiessä laita suuhusi yksi rusina ja pureskele sitä hitaasti useiden minuuttien ajan. Parasympaattisen dominanssin ansiosta sydämen syke sekä hengitys rauhoittuu sekä himo herkutella laantuu. Kornin mukaan rusinaharjoitus on myös hyvä tapa tulla tietoiseksi kyvystämme hallita himojamme.

Lue myös: Eikö dieetti tunnu tehoavan? Pidä tauko laihdutuksesta

Lue myös: Kauanko lankkuasennossa pitää pysyä, jotta tuloksia alkaa näkyä? Vastaus yllättää

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat