Kuva: Fotolia

Loppuvatko tunnit vuorokaudesta kesken? Tunnista elämäsi energiasyöpöt helpon kaavion avulla

30.07.2017 11:15 - Emmi Moilanen

Vuorokauden jakaminen kolmeen eri osioon helpottaa myös oman vapaa-ajan käytön tarkastelua.

Työkiireet, harrastukset ja perhe-elämä voivat saada elämän tuntumaan ajoittain kaaokselta, jonka keskellä tuntuu, ettei omille ajatuksille ja rentoutumiselle juuri jää aikaa. Tästä syystä haluaisimmekin käyttää vuorokaudesta liikenevän vapaa-ajan juuri niille asioille, joiden tekemistä rakastamme.

Lifehack-sivusto uutisoi tavasta, jonka avulla jokainen meistä voi oppia tunnistamaan oman elämänsä pahimmat energiasyöpöt.

Toimi näin:

Ota tyhjä paperi ja jaa se kolmeen, noin kahdeksan tunnin osioon:

Ensimmäinen osio on varattu nukkumiseen kuluvaa aikaa varten. Merkkaa päivittäiseksi unen määräksi esimerkiksi kahdeksan tuntia tai aika, jonka tiedät riittävän juuri sinulle.

Toinen osio on varattu työn tekoon käytettyä aikaa varten. Merkkaa tähän kohtaan keskimääräinen työpäiväsi pituus.

Kolmanteen kohtaan, joka edustaa jäljelle jääneitä ”vapaita tunteja”, voit kirjata ylös seuraavat asiat:

1. Asiat, jotka sinun on tehtävä vuorokauden aikana säännöllisesti kuten ruuanlaitto ja harrastukset.

2. Asiat, joita teet jo nyt, mutta haluaisit tehdä vielä enemmän. Tähän kohtaan voi merkitä esimerkiksi perheen kanssa vietetyn ajan tai tärkeimmät harrastuksesi.

3. Asiat, joita teet päivittäin, mutta ilman suurta keskittymistä tai intohimoa. Tähän kohtaan voit merkata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vietetyn ajan tai tunnit, jotka kuluvat vuorokaudestasi television katseluun. Tähän osioon voit kirjoittaa mitä vain asioita ja askareita, joiden tiedät vievän aikaasi päivittäin useita minuutteja tai jopa tunteja.

Opi tunnistamaan energiasyöpöt:

Kirjoittamisen myötä opit huomaamaan mitkä asiat ovat sellaisia, joihin kulutat päivästäsi kuin huomaamatta useita minuutteja tai jopa tunteja. Omaa ajankäyttöään olisikin hyvä tarkastella kaavion pohjalta kriittisesti ja pohtia, oletko todella tyytyväinen siihen tapaan, jolla käytät vuorokautesi ”vapaavalintaiset” tunnit.

Tämän harjoituksen myötä tunnistat jatkossa paremmin elämäsi energiasyöpöt ja huomaat, mitä tarpeettomia päivittäisiä toimintoja voisit karsia pois ja keskittyä sen sijaan asioihin, jotka ovat sinulle aidosti tärkeitä.

Lue myös: Loppuiko motivaatio laihduttamiseen? – lue valmentajan vinkit

Lue myös: Tavat, joihin herkät ihmiset samaistuvat - kuulostavatko tutuilta?

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat