Kuva: Mikko Räsänen

Karmea sairaus oli tappaa suomalaisen valokuvaajan: Iho muuttui mustaksi ja kuoli

28.06.2017 20:40 - Mikko Räsänen

Valokuvaaja Katja Tamminen kävi puolen tunnin päässä kuolemasta, kun hänen ihonsa alkoi selittämättömästä syystä mennä kuolioon.

Valokuvaaja Katja Tammisen elämä muuttui alkuvuonna 2008. Hän oli kärsinyt oudoista kuumekohtauksista pari kuukautta ja joutunut sairaalaan, jossa niiden syytä yritettiin selvittää. Yhtäkkiä hänen kehoonsa alkoi ilmestyä tummia läikkiä, jotka eivät olleetkaan mustelmia vaan kuolioita. Katjan iho alkoi kuolla lääkäreiden estelystä huolimatta, ja mustat alueet levisivät niin nopeasti, että kuolema oli lähellä. 

- Omahoitajani sanoi, että koko hoitohenkilökunta oli ihan paskana, Katja muistelee Voice.fi:n haastattelussa.

- Lopulta he saivat todella suurella kortisoniannoksella kuolioiden leviämisen pysähtymään. Kuulemma siinä vaiheessa oli noin puolesta tunnista kiinni, että se olisi ollut menoa. Siinä vaiheessa nekroosit olivat jo leviämässä kasvoihin ja edenneet niin syvälle, että olisivat pian päässeet verisuonten kautta sydämeen. Itse en enää muista tuosta hetkestä mitään. 

Kuolioiden eteneminen pysähtyi, mutta jo kuollutta ihokudosta ei voinut enää herättää henkiin. Siitä alkoi Katjan pitkä tie toipumiseen.

Lue Katjan koko tarina Voice.fi-sivustolta täältä. Varoitus, osa jutun kuvista voi järkyttää. 

Lue myös: Katja, 32: "Kun kerron tarinani, suurin osa ihmisistä alkaa itkeä"

Lue myös: Sanna, 30: Harmittomalta kuulostava addiktio oli tuhota terveyteni ja talouteni

Kilpailut

Uusimmat