Kuva: Fotolia

Elävät pidempään, ovat todennäköisemmin vasenkätisiä - tiesitkö tätä kaksosista?

25.06.2017 20:45 - Tiina Svensk

Jos odotat kaksosia, on luvassa paljon hyviä uutisia niin sinulle kuin jälkikasvullekin.

Oletko sinä toinen puolikas kaksosista? Yhdysvalloissa kaksosia syntyy enemmän kuin aiempina vuosikymmeninä, ja kaksosten elämää ja heidän äitejään onkin tutkittu enemmän kuin meillä Suomessa. Tietyt faktat pätevät kuitenkin maailmanlaajuisesti. Tiesitkö seuraavia tietoja kaksossisaruksista?

1. Vanhemmat naiset saavat todennäköisemmin kaksoslapset: Mitä vanhempana nainen tulee raskaaksi, sitä todennäköisemmin hän synnyttääkin yhden lapsen sijasta kaksoset. Ikä vaikuttaa niin ensisynnyttäjiin kuin naisiin, jotka ovat olleet raskaana aiemminkin.

2. Kaksoset tietävät pitkään ikää: Kaksoset elävät pidempään kuin muut sisarukset. Lisäksi parivaljakko tietää pidempää ikää myös äidille.

3. Kaksosia on useampaa tyyppiä: Kaikki tietävät varmasti, että kaksoset eivät ole identtisiä tai syntyvät kuin toistensa peilikuvina. Jotkut kaksoset todellakin syntyvät toistensa peilikuvina: esimerkiksi tismalleen identtiset syntymämerkit löytyvät kehosta vastakkaisilta puolilta!

4. Kaksosten syntymän välillä voi olla paljonkin aikaa: Yleinen käsitys kaksosten syntymästä on, että sisarukset saapuvat maailmaan saman sairaalareissun aikana. Toisinaan aikaa synnytysten välillä on kuitenkin jopa vuorokausia: lääkäreiden mukaan jopa 24 vuorokauden väli synnytysten välillä on todistettu.

5. Kaksosilla voi olla eri isät: Lisäksi kaksosten ihoväri voi poiketa toisistaan joissain tapauksissa. Ihonväri voi periytyä kummaltakin vanhemmalta, jolloin toinen sisaruksista voi olla tummempi kuin toinen. Jopa isä voi olla sisaruksilla täysin eri: maailmassa on todistettu tapaus, missä nainen harrasti seksiä kahden eri miehen kanssa ovulaation aikana. 9 kuukautta myöhemmin maailmaan saapui kaksostytöt, joilla oli eri isät.

6. Kaksoset ovat todennäköisemmin vasenkätisiä: Jopa yksi viidestä kaksosista on vasenkätisiä. Määrä on jopa kaksinkertainen muuhun populaatioon verrattuna.

7. Pitkät naiset saavat todennäköisemmin kaksoset: Jopa yhdeksän vuotta vanha tutkimus on osoittanut, että pitkät naiset tulevat todennäköisemmin raskaaksi niin, että he saavat kaksoset. 

Lue myös: Syntymäjärjestys sen määrittää: Nuorin sisarus on hauskin, vanhin menestynein!

Lue myös: Sisarukset eivät koskaan auta toisiaan pyyteettömästi - syy geeneissä

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat