Kuva: Fotolia

Onko vatsa ongelmakohtasi? 5 tehokkainta treeniä päästä eroon mahamakkaroista

05.06.2017 15:15 - Karoliina Kotala

Monen tavoitteena on näin kesän kynnyksellä karsia ylimääräisiä senttejä etenkin vyötärön seudulta.

Terveellisen ruokavalion ohella liikunnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka timmissä kunnossa keskivartalo on. Vyötärön ylimääräisiä senttejä kannattaa karistaa jo terveydellisistäkin syistä, sillä tutkimusten mukaan keskivartalolihavuus altistaa sydän- ja verisuonitaudeille, diabetekselle ja jopa tietyille syöville.

Hyvän ruokavalion lisäksi asiantuntijat vannovat tiettyjen liikuntamuotojen nimeen. Alla treenit, jotka kannattaa ottaa osaksi omaa arkea, jos haaveissa on karistaa kiloja.

Mäkijuoksu

On todettu, että juoksu nousevassa maastossa polttaa reilusti enemmän kaloreita kuin tasaisella juoksu. Voit juosta loivan mäen sijaan myös juoksumatolla, kunhan muutat asetuksia siten, että saat mäkivastusta.

Soutulaite

Kyseinen keino on tehokas rasvanpolttoon, sillä se nostaa hyvin sykettä ja toimii myös tehokkaasti koko kehon lihaksiin. Tee soutulaitteella esimerkiksi intervallivetoja.

HIIT

Kirjainyhdistelmä HIIT tulee sanoista high intensity interval training ja moni vannookin kyseisen treenin nimeen. Ota HIIT-treenit osaksi viikoittaisia treenejä ja tehotreenin lisäksi myös jälkipoltto toimii tehokkaasti. Oikeanlainen HIIT-treeni muokkaa monipuolisesti kehoa ja polttaa tehokkaasti kaloreita.

Lisää painoja, lyhennä taukoja

Jos treenaat salilla, on aika viedä keho kovemmalle koetukselle. Ota käyttöön raskaammat painot ja lyhennä kiertojen välisten lepotaukojen pituutta. Pidä kuitenkin huoli, että tekniikkasi ei kärsi ja teet silti liikkeet huolellisesti.

Kävele päivittäin

Jo kävelyllä saa paljon tulosta aikaan, kun puhutaan vatsamakkaroiden karistamisesta. 45-60 minuutin reipas kävely päivittäin tekee ihmeitä aineenvaihdunnalle ja se myös rauhoittaa kehoa ja mieltä.

Lue myös: 11 minuutin tehotreeni parantaa notkeutta ja lisää voimaa - katso selkeä ohjevideo, joka motivoi

Lue myös: Haluatko laihtua muutaman kilon? 5 tehokasta keinoa, joilla onnistut

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat