Kuva: Fotolia

Miten paljon päivittäin tulisi kävellä, että pysyy kunnossa? Tiede selvitti

05.04.2017 14:45 - Reija Saarinen

Askelmääräänsä voi tarkkailla muun muassa puhelimen ja aktiivisuusmittarin avulla.

Kävely on oiva tapa pitää itsensä kunnossa. Se piristää ja auttaa painonhallinnassa ja mikä parasta, se sopii ihan kaikille iästä riippumatta.

Mutta miten paljon askeleita olisi hyvä päivän aikana kerryttää, jotta keho pysyy kunnossa? Tuoreen tutkimuksen mukaan olisi hyvä, jos ihminen saisi päivässä kasaan noin 15 000 askelta. Käytännössä siis noin kolme tuntia liikuntaa.

Tuloksiin päästiin siten, että brittitutkijat mittasivat painoindeksin, verenpaineen, verensokerin sekä vyötärön ympäryksen toimistotyöntekijöiltä, jotka viettivät suuren osan päivästään jalkojen päällä. Heidän tuloksiaan sen sijaan verrattiin kollegoihin, joilla päivä kului pääasiassa istuma-asennossa.

Kaiken kaikkiaan enemmän liikkuvilla oli huomattavasti paremmat arvot jokaisella osa-alueella ja sen lisäksi heidän riskinsä sairastua sydänsairauksiin oli todella pieni.

Liikunnan, ja etenkin kävelyn lisääminen päivään kannattaa. Huomaamattaan sitä saa esimerkiksi siten, että puhuu seisaaltaan puhelunsa, kävelee kaikki mahdolliset matkat ja käy pienellä lenkillä vielä töiden päätteeksi. Hyvä on myös pitää mielessä se, että vaikka määrä ei siihen 15 000 heti ylläkään, on pienikin liike jo hyvä alku.

Lue myös: Kävely on yksi tehokkaimmista treenimuodoista - katso mikä on sopiva viikkomäärä

Lue myös: Kävely on parasta liikuntaa - neljä syytä kertovat miksi

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat