Kuva: Fotolia

Nukahtamista helpottavat keinot koottiin yhteen - katso miten selätät unettomuuden

05.12.2016 22:15 - Elisa Jalasjoki

Tärkeää on esimerkiksi se, ettei nukkumaan mennessä ajattele unettomuuden mahdollisuutta.

Varmasti lähes jokaiselle ihmiselle unettomuuden tunne on tuttu. Hikiset lakanat, pyörivät ajatukset ja eteenpäin tikittävä kello aiheuttavat helposti ahdistavan tunteen siitä, kuinka seuraavana päivänä jaksaa töissä, kun yöunet ovat jääneet vähiin.

Hypnoterapeutti John McGrail kokosi Byrdie-lehden haastattelussa yhteen neljä helppoa keinoa, joiden avulla unen pitäisi miehen mukaan tulla hetkessä.

Katso McGrailin listaamat keinot alta.

1. Vältä negatiivisia ärsykkeitä

Ilta-aikaan pienetkin asiat saavat äkkiä omissa ajatuksissa aivan liian suuret mittasuhteet. McGrailin mukaan on oleellista löytää tasapaino ja harmonia niin omassa kodissa, kuin mielessäkin.

Mies ohjeistaa, että tuntia ennen nukkumaanmenoa ei tulisi käyttää teknologialaitteita lainkaan, vaan keskittyä ainoastaan positiivisiin, kepeisiin ja humoristisiin asioihin. McGrailin mukaan ihanteellista tekemistä ennen nukkumaan menoa olisi esimerkiksi kirjan lukeminen. 

2. Yksinkertaista makuuhuoneesi sisustus

Makuuhuoneen on tärkeä olla siisti, sopivan viileä sekä pimeä. 

- Pimeys lisää melatoniinin tuotantoa, mikä auttaa nukahtamaan. Mikäli heräät keskellä yötä, älä sytytä lamppuja palamaan. Keho reagoi lamppujen valoon samalla tavoin, kuin auringonvaloon ja kuvittelee siksi, että on aika herätä. 

McGrailin kollegan, hypnoterapeutti Brice Le Rouxin mukaan makuuhuonetta tulisi käyttää ainoastaan nukkumiseen ja seksin harrastamiseen. 

3. Älä ajattele nukahtamista

McGrailin mukaan on tärkeää, että vaikka uni ei heti tulisikaan, siitä ei ota paineita. Miehen mukaan mitä enemmän nukahtamista ajattelee, sitä enemmän sitä yrittää pakottaa. Tämä voi jopa huomaamatta estää kehoa nukahtamasta. 

4. Vältä seuraavia tuotteita ennen nukkumaan menoa

Alkoholin, nikotiinituotteiden, kofeiinin tai sokeristen ruokien käyttö ennen nukkumaan menoa estää nopeasti nukahtamisen. Vältä siis kyseisten tuotteiden käyttöä muutamaa tuntia ennen sänkyyn menoa. 

Lähde: Byrdie

Lue myös: Paras aika päiväunille selvitettiin - yllätyitkö?

Lue myös: Kärsitkö univajeesta? Yksinkertainen testi kertoo

Kilpailut

Uusimmat