Kuva: Fotolia

Festareilla käyminen kannattaa: Juhliminen musiikkitapahtumissa tekee sinusta onnellisemman

11.08.2016 21:15 - Tiina Svensk

Jälleen löytyi yksi hyvä syy suunnistaa keikoille ja festareille entistä useammin.

Jos kesäsi on ollut festareidentäyteinen, hyviä uutisia: olet todennäköisesti onnellisempi ja tyytyväisempi elämääsi kuin he, jotka päättivät jättää viikonlopun mittaiset tapahtumat väliin. Elite Daily uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, joka vahvistaa väittämän todeksi.

Tanssiminen ja musiikki on ihmisillä verissä

Australialainen Psychology of Music julkaisi tutkimuksen, joka osoittaa, että ihmisen onnellisuudella ja musiikkitapahtumissa käymisellä on selkeä yhteys. 1000 ihmisen otantaryhmällä suoritettu tutkimus vahvisti väittämän todeksi, mutta psykologit muistuttavat kuitenkin, ettei festareilla käyminen tee sinua automaattisesti onnelliseksi.

Psykologit vahvistavat väittämän kertomalla, että ihmiset ovat viestineet vuosituhansien halki tanssimalla - tanssi vahvistaa ihmisten välisiä suhteita. Kun siis tamppaat keikalla lempiyhtyeesi kappaleiden tahtiin, koet varmasti yhteisöllisyyden tunnetta yleisön keskellä.

Yhteisöllisyyden tunne kasvaa

Myös ranskalainen sosiologi Emile Durkheim vahvistaa Elite Dailylle yhteenkuuluvuuden tunteen muodostumisen festareilla ja musiikkitapahtumissa. Kun ihmiset osallistuvat toimintaan, joka yhdistää heitä, syntyy joukon välille yhteisöllisyyden tunne.

Jokainen kesän aikana festareilla juhlinut voi kyllä varmasti vahvistaa tutkijoiden tulokset - vaikka olo seuraavan viikon alussa olisikin väsynyt, on elämänmakuinen viikonloppu antanut varmasti paljon.

Lue myös: Kauniina festareilla - 5 asiaa, joilla luot onnistuneen bilelookin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat