Kuva: Fotolia

Etkö vielä käytä kuukuppia? Säästäisit ulkomaan matkan verran rahaa

20.06.2016 20:45 - Senni Loikala

Jos käytät kuukuppia kymmenen vuotta, säästät lähes 600 euroa, kuin jos käyttäisit tamponeja. Lue kiinnostava vertailu kuukupeista ja muista kuukautistuotteista.

Yksi naisten hygieniaan keskittyvistä brändeistä uutisoi nettisivuillaan kyselystä, johon vastasi 1500 kuukuppia käyttävää naista. Katso tulokset alta.

1) Osallistujista 26 prosenttia kertoi, että heidän seksielämänsä oli parantunut sen jälkeen, kun he olivat alkaneet käyttämään kuukuppia.

2) Naisista 46 prosenttia väitti, että heidän yöunensa olivat parantuneet, kun he käyttivät kuukuppia kuukautisten aikaan.

3) Vastaajista 42 prosenttia kertoi, että he harrastivat todennäköisemmin liikuntaa kuukautisten aikaan, jos he käyttivät kuukuppia. 93 prosenttia kuukuppia käyttävistä naisista ilmoitti käyttävänsä kuukuppia treenatessaan kuukautisten aikana.

Säästät rahaa ja luontoa

Lisäksi brändin sivustolla uutisoidaan kuukupin hyödyistä verrattuna tamponeihin. Tiesitkö sinä näitä faktoja kuukupista?

1) Kuukuppi täytyy vaihtaa viimeistään 12:ta tunnin välein, kun taas samaa tamponia voi käyttää enintään kahdeksan tunnin ajan.

2) Tamponeista syntyy valtavasti turhaa jätettä verrattuna kuukuppiin. Yhden kuukupin käyttöikä vastaa 3250:tä tamponia.

3) Kuukupin käyttäminen maksaa kymmenen vuoden aikana noin 35 euroa, kun taas tamponeihin kuluu arviolta rahaa lähes 620 euroa. Tällä summalla pääsisit esimerkiksi ulkomaille lomailemaan.

Lähde: Intimina

Lue myös: Entä jos joutuisit laittamaan hiekkaa alushousuihisi? Kuukautiset ovat nöyryytystä maailmalla

Lue myös: Alkavatko kuukautisesi samaan aikaan ystäväsi kanssa? Gynekologi selittää syyn

Lue myös: Yllätysvuoto ja kummalliset mieliteot - asiat, jotka miesten tulisi tietää kuukautisista

Kilpailut

Uusimmat