Kuva: Fotolia

"Käytä kaikkia aistejasi" - 5 yksinkertaista tapaa keskittyä enemmän hetkeen

17.05.2016 12:15 - Emma Ylistalo

Helppojen vinkkien avulla pystyt rauhoittumaan keskellä kiireistä arkea.

Hetkessä eläminen hyödyttää monin tavoin elämääsi. Se esimerkiksi laskee stressiä ja saa sinut tuotteliaammaksi. Kiireisessä arjessa se saattaa kuitenkin olla hankala toteuttaa. Lue alta viisi yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla keskityt enemmän hetkeen.

1. Tee yksi asia kerrallaan

Nykyään arvostetaan paljon sitä, että pystyy hoitamaan useita asioita samanaikaisesti. Käytännössä tämä saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, että olet liian hermostunut keskittymään yhteen asiaan niin kauan, että saisit sen valmiiksi. Sen lisäksi, että monien asioiden samanaikainen tekeminen estää elämässä hetkessä, se ei myöskään ole oikeasti tehokasta.

2. Käytä kaikkia aistejasi

Seuraavan kerran kun syöt aterian, älä ainoastaan maista sitä. Katso myös tarkasti miltä se näyttää ja haistele sitä. Tämä auttaa sinua keskittymään täysillä siihen, mitä teet juuri sillä hetkellä, eli syömiseen. 

3. Ole viisi minuuttia päivittäin tekemättä mitään

Jos päivästäsi löytyy kymmenen minuuttia tälle, vielä parempi. Keskity ainoastaan hengittämiseen, ole täysin läsnä hetkessä, äläkä välitä mielessäsi pyörivistä pomon kommenteista tai miljoonasta asiasta, jotka sinun täytyy tehdä vielä ystäväsi syntymäpäiville. Kun päästät hetkeksi kaikesta irti, palaat arkeesi rentoutuneempana.

4. Vahvista oikeita suhteita

Tarkoittaen niitä, jotka eivät sisällä Snapchatia tai Facebookia. Kun töissä keskustelet jostain asiasta kollegasi kanssa, nosta katseesi pois koneelta ja katso häntä silmiin. Kotona, kysy aidosti kumppaniltasi, miten hänen päivänsä on sujunut. Kehu kaupassa myyjää ja keskity kuuntelemaan, mitä hän vastaa.

5. Kiinnitä huomiota tekniikan käyttöösi

Nykymaailma vaatii toki paljon puhelimen käyttöä ja useimmiten töissä on käytettävä tietokonetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sen ei tarvitse viedä kaikkea aikaasi. Aseta tarkka aika milloin saat katsoa puhelintasi iltaisin ja pyhitä muu aika illasta sellaiseksi, ettet käytä tekniikkaa. Tulet tehokkaammaksi ja alat kenties arvostaa muita askareita, kuten kokkaamista.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: 6 asiaa, jotka onnelliset ihmiset muistavat päivittäin

Kilpailut

Uusimmat