Kuva: Fotolia

Tutkijat väittävät: Universumimme on valtava hologrammi

01.02.2017 17:45 - Erica Alaluusua

Tutkijat väittävät kolmiulotteista maailmaamme illuusioksi.

Astrofyysikkoja Britanniasta, Italiasta ja Kanadasta teki tutkimusta alkuräjähdyksen jälkiloisteesta, sekä kosmisesta taustasäteilystä. Nyt he ovat tulleet tulokseen, että maailmankaikkeutemme on holografinen.

Niin erikoista kuin se onkin, tutkijat väittävät sekä perinteiselle että holografiselle maailmalle olevan aivan yhtä paljon todisteita. Holografista universumia ehdotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990, mutta vasta nyt teoria on kyetty takaamaan teleskooppidatan avustuksella.

Tutkijoiden ehdottamassa teoriassa, jossa maailma on valtava hologrammi, universumi toimisi elokuvateatterin 3D-tekniikan tavoin.

3D-teatterissa katsoja näkee kuvan leveyden, korkeuden ja syvyyden, vaikka kaikki on peräisin 2D-näytön omaavalta taululta. Meidän ja 3D-tekniikan välinen ero olisi ainoastaan se, että kykenemme koskettamaan esineitä, ja meidän näkökulmastamme heijastus on todellinen.  

Teorian mukaan näemme kaiken maailmassamme kolmiulotteisena, vaikka tosiasiassa ne olisivatkin kaksiulotteisia.

- Ajatus on sama kuin tavallisessa hologrammissa, jossa kolmiulotteinen kuva on koodattu kaksiulotteiseen pintaan, kuten luottokortissa. Tällä kertaa vain koko maailmankaikkeus onkin koodattu, professori Kostas Skenderis Southamptonin yliopistosta kertoo ja jatkaa:

- Holografia on valtava edistysaskel käsityksessämme universumista ja rakenteesta. Einsteinin suhteellisuusteoria selittää lähes kaiken universumistamme hyvin, mutta purkautuu tutkiessaan universumin alkuperää ja mekanismeja kvanttitasolla.

- Tutkijat ovat vuosikymmeniä pyrkineet yhdistämään Einsteinin teorian painovoimasta ja kvanttiteoriasta. Nyt uskotaan, että holografisen universumin käsite voisi sovittaa nämä kaksi yhteen. Toivottavasti tutkimuksemme vie askeleen lähemmäs tätä, Skenderis päättää.

Lue myös: NASA:n julkaisemat kuvat salpaavat hengen - kuinka kaunis universumimme onkaan! 

Lue myös: Avaruudesta löydettiin jotain todella hämmentävää: "Pakko ottaa huomioon ufojen mahdollisuus"

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat