Kuva: Shutterstock

Naiset paljastavat asiat, jotka he toivoisivat tehneensä eri tavalla erotilanteessa

12.03.2018 23:15 - Katariina Auvinen

Kukaan ei kuvittelisi oman liiton kaatuvan, mutta joskus ero on vain parempi ratkaisu.

Hääpäivänä ei todellakaan ajattelisi, että oma liitto päättyisi eroon. Näin kuitenkin joskus käy. Naiset ovat paljastaneet Women´s Health -julkaisulle, että mitä he katuvat omassa eroprosessissaan. Toiset muun muassa toivovat, että he olisivat päättäneet avioliiton jo aiemmin. 

"Erosin miehestäni, kun olimme olleet viisi vuotta naimisissa. Olin silloin 47-vuotias. Olin muuttanut aikaisemmin mieheni perässä toiselle puolelle maailmaa ja muuttanut nimeni. Kun sitten ymmärsin, ettei liittomme toimi, minusta tuntui epäonnistujalta. Soimasin itseäni valtavasti. 

Näin jälkeenpäin ajateltuna, olisin toivonut, että olisin voinut olla lempeämpi itselleni. Ymmärsin, että minun pitäisi vain siirtyä elämässäni eteenpäin, koska menneisyyttä en voisi muuttaa." 

"Olin yhdessä toisen naisen kanssa 18 vuotta. Hän ei kuitenkaan tukenut minua unelmissani, joten en voinut olla hänen kanssaan enää. Valmistelin jo eroavani hänestä, mutta lopullinen niitti tuli, kun rakastuin toiseen naiseen. 

Erosin silloisesta kumppanistani, jonka jälkeen menetin myös työni. Muutin vielä toiselle paikkakunnalle, joten kaikki tapahtuikin hyvin nopeasti. Entinen kumppanini ei suostu puhumaan minulle, koska hänestä tuntui, että korvasin hänet heti toisella naisella. Kadun sitä, että siirryin toiseen suhteeseen niin nopeasti." 

"Olimme mieheni kanssa parhaita ystäviä 14-vuotiaasta saakka. Aloimme seurustelemaan vähän yli parikymppisenä. Menimme kihloihin ja naimisiin sekä saimme yhdessä meidän upean poikamme. Kahdeksan vuoden suhde ei kuitenkaan kestänyt. Kadun, että heitimme niin vahvan ystävyyssuhteen roskiin, kun erosimme. 

Aikuisuus yhdessä vanhemmuuden, laskujen ja muiden juoksevien asioiden hoitamisen lisäksi kävi meille liian raskaaksi. Emme ole puhuneet viime vuoden jälkeen toisillemme, vaikka meillä on yhteinen lapsi. Se on surullista. " 

"Olin syntynyt Etelä-Afrikassa ja asuin vielä siellä, kun tapasin amerikkalaisen mieheni. Olin huolissani siitä, että muutimme Yhdysvaltoihin. En halunnut olla poissa perheeni luota niin pitkään, mutta mieheni lupasi, että voisimme muuttaa myöhemmin takaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Mieheni uhkasi minua ja lapsiamme, joten en voinut muuta kuin myöntyä hänen vaatimuksiinsa. 

Pitkän prosessin jälkeen sain kuitenkin avioeron, mutta en voi riistää lapsiani heidän kotimaastaan. Kadun sitä, etten lähtenyt aikaisemmin huonosta suhteesta."

"Avioeromme tuli voimaan viime vuonna. Ero oli pitkä prosessi, jonka laillistaminen kesti vuoden. Sinä aikana ehdin miettimään, mitä olisin toivonut tekeväni eri tavalla suhteen aikana. Mieheni petti minua useiden eri naisten kanssa suhteemme aikana. En todellakaan voinut hyväksyä tällaista käyttäytymistä, kun sain tietää suhteista. 

Meistä tuli todella ilkeitä toisillemme. Sanoin sellaisia asioita miehelleni, jotka toivoisin voivani ottaa takaisin. Toisaalta kadun sitä, etten pitänyt itsestäni parempaa huolta henkisesti. Minun olisi pitänyt puolustaa itseäni paremmin." 

Lue myös: Miehet paljastivat - omituisimmat tavat, joilla heidät jätettin

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat