Kuva: Fotolia

Miksi ihminen pettää? Tutkimus selvitti syitä

10.01.2018 16:45 - Reija Saarinen - Luettu 864 kertaa

Pettäminen nostaa usein esiin yhden kysymyksen, miksi?

Miksi ihminen pettää? Se on kysymys, johon ei ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta. Syitä on monia, aivan kuten ihmisiäkin.

Tuoreessa tutkimuksessa kartoitettiin kuitenkin hieman tarkemmin pettämiseen liittyviä seikkoja. Kävi ilmi, että suurimmaksi osaksi syyt ovat tuttuja. Monen pettämään ajaa nimittäin se, että he eivät olet tyytyväisiä omaan suhteeseensa, ovat suuttuneita kumppanilleen tai tuntevat vetoa jotain toista ihmistä kohtaan.

Tämän lisäksi tehtiin kuitenkin myös muita huomiota. Moni nimittäin kertoi myös pettäneensä siksi, että

1. Ei enää rakasta kumppaniaan

2. Ei ole sitoutunut suhteeseen

3. Halusi kokeilla omaa viehätysvoimaansa

4. Halusi kartuttaa seksikumppaneiden määrää

5. Oli humalassa, eikä ajatellut selkeästi

Näyttää siis siltä, että syyt ovat moninaisia, eivätkä aina todellakaan liity suhteeseen. Syynä saattaa usein olla myös se, millainen olo ihmisellä on itsestään. Esimerkiksi tunnolliset sekä suhteessaan epävarmat ihmiset saattavat ajautua pettämään, sillä itsevarmuutta haetaan muualta. Myös ihmiset, jotka pelkäävät läheisyyttä, saattava ajautua pettämään, koska pyrkivät saamaan tästä lisää itseluottamusta.

Myös sukupuolissa on eroa. Miehet pettävät useimmiten seksuaalisesta halusta. Naiset sen sijaan astuvat vieraaseen sänkyyn useimmiten siksi, että he kokevat ettei heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa ei ole vastattu omassa parisuhteessa.

Aiemmin olemme kertoneet tutkimuksesta, jonka mukaan pettäminen saattaa kulkea jopa geeneissä. Tuon jutun löydät täältä.

Lue myös: 8 yleistä uskomusta pettämisestä, jotka eivät todella pidä paikkaansa

Lue myös: Ethän sorru henkiseen pettämiseen? Selkeät varoitusmerkit, joita ei kannata jättää huomiotta

Lähde: Women´s Health

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat