Kuva: Fotolia

Suomessa on maailman parhaat isät - viettävät paljon aikaa lastensa kanssa

10.12.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Brittilehti, Guardian, ylisti Suomen isiä.

Brittilehti Guardian uutisoi, että Suomessa isät viettävät enemmän aikaa lastensa kanssa kuin äidit. Julkaisu siteeraa OECD:n raporttia. Raportin mukaan Suomi on ainoa kehittynyt maa, jossa isät viettävät kouluikäisten lastensa kanssa enemmän aikaa kuin äidit. Julkaisun mukaan päivässä se tarkoittaa keskimäärin kahdeksaa minuuttia.

Lehden mukaan kahdeksan minuuttia selittyy muun muassa sillä, että isät kuljettavat lapsiaan äitejä enemmän harrastuksiin. Pitkä artikkeli puhuu varsin suotuisasti erityisesti Suomen tasa-arvoisesta perhepolitiikasta. 

Lehti on haastatellut perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa, joka painottaa, että tasa-arvoisessa perhepolitiikassa on kyse etenkin lasten edusta ja mahdollisuudesta viettää aikaa molempien vanhempien kanssa. 

Guardian kertoo myös isyyslomasta ja siitä, että Suomessa tiedostetaan myös se, että isillä on erityisen suotuisa rooli lapsen kehityksen kannalta. 

- Haluamme, että isät ottavat vanhempainvapaata ja viettävät aikaa lapsensa kanssa. Vauvan ja isän välinen suhde on aivan yhtä tärkeä kuin äidin, Saarikko perustelee. 

Julkaisu on haastatellut myös perheitä, jotka kertovat omia kokemuksiaan perhevapaista. Sami Sulin jäi kotiin hoitamaan lasta, kunnes tytär oli 10 kuukautta vanha. 

- Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa perhevapaista. Uskon myös, että isän jääminen hoitamaan lasta on paljon hyväksytympää näinä päivinä, Sulin kertoo. 

Lue myös: Isä kuvasi klipin tyttärestään joka viikko 18 vuoden ajan - ihana video leviää netissä

Lähde: Guardian 

Kilpailut

Uusimmat