Kuva: Fotolia

Tutkimus sen todistaa: Naiset ovat sinkkuina onnellisempia kuin miehet

15.11.2017 22:45 - Senja Rapila

Tutkimustulokset selittyvät naisten paremmilla sosiaalisilla taidoilla.

Sinkkuelämä on raskasta, ainakin monelle miehelle uuden tutkimuksen mukaan. Independent-julkaisu nimittäin uutisoi, että naiset ovat huomattavasti onnellisempia sinkkuna eläessään kuin miehet.

Tutkimuksessa analysoidun datan perusteella noin 61 prosenttia sinkkunaisista oli onnellisia sinkkuna, verrattuna 49 prosenttiin sinkkumiehistä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että 75 prosenttia sinkkunaisista eivät olleet etsineet aktiivisesti parisuhdetta viimeisen vuoden aikana. Miehillä sama prosentti oli vähemmän: 65 prosenttia, eli miehistä useammat ovat aktiivisesti etsineet parisuhdetta viimeisen vuoden aikana.

Syy naisten onnellisuuteen uskotaan löytyvän siitä, että naiset ovat yleisesti parempia sosiaalisessa kanssakäymisessä muiden kanssa: naisilla on todennäköisimmin enemmän hyviä ystäviä, joiden puoleen he voivat kääntyä halutessaan. Miehet puolestaan tukeutuvat yleisesti omaan kumppaniinsa eniten, eikä ystävien kanssa puhuta niinkään omista tunteista ja vakavemmista asioista.

Uskotaan, että tutkimuksessa saadut prosentit liittyvät myös jollain tavoin siihen, että suhteet vaativat paljon työtä. Tutkijat ovat summanneet, että todistetusti naiset tekevät enemmän emotionaalisesti töitä suhteen eteen - kuten myös kotitöitä.

Lähde: Independent

Lue myös: Sinkut paljastavat keinot, jotka auttavat yksinäisyyteen: Pidän nukkumaan mennessä itseäni kädestä

Lue myös: Oletko ollut sinkku liian pitkään? Merkit, joita kannattaa tarkkailla

Lue myös: Miksi jotkut miehet eivät halua parisuhdetta? Ikuisuuskysymykselle vihdoin vastaus

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat