Kuva: Fotolia

Uskotko sielunkumppanuuteen? Hämmentävä yhteys seksielämään selvitettiin

30.03.2017 15:45 - Erica Alaluusua

Jos haluat säilyttää hyvän seksielämän, kannattaa ajatus sielunkumppanista unohtaa. Näin ainakin, mikäli tuoretta tutkimusta on uskominen.

Mikäli metsästät sielunkumppanuutta, saatat ajautua ihmissuhteissasi ojasta allikkoon. Tutkimusten mukaan he, jotka uskovat rakkauselämän ja seksin vaativan aikaa sekä työtä, omaavat paremman seksielämän kuin he, jotka uskovat sielunkumppanuuteen ja välittömään seksuaaliseen kemiaan. 

Kuudessa eri tutkimuksessa selvitettiin, mitkä asiat olivat pääroolissa parisuhteessa ja tyytyväisyydessä seksielämään. Kahden kanadalaisyliopiston tekemissä tutkimuksissa haastateltiin pariskuntia, joista osa asui yhdessä, osa opiskeli ja osa oli saanut hiljattain perheenlisäystä.

Pariskunnilta kysyttiin, kuinka vahvasti he olivat samaa mieltä eri mielipiteiden kanssa, jotka käsittelivät pohdintaa sielunkumppanuudesta seksin saralla, sekä ajatuksia seksielämän kehittämisestä.

Tulokset osoittivat, että onnistunut parisuhde ja seksielämä vaativat seksuaalista kehittymistä - ja tämä onnistui käytännössä siten, että molemmat tekivät töitä paremman seksielämän eteen. 

Tutkijoiden mielestä tämä kertoo siitä, että sielunkumppaneihin uskovat näyttävät jo aikaisessa vaiheessa merkkejä parisuhdeongelmista, ja saattavat päättää suhteen heti ensimmäisen epäsopivuuden merkin jälkeen. Sielunkumppaneihin uskovat osoittivatkin omaavansa heikomman parisuhteen, ja olevansa tyytymättömämpiä seksielämäänsä. 

Tutkimuksesta voidaan ainakin päätellä, että jokainen suhde vaatii työskentelyä toimiakseen.

Lue myös: Rakenna parisuhde vakaalle pohjalle - 5 vinkkiä uuteen suhteeseen

Lue myös: Onnellinen parisuhde on tekoja - muista 3 tärkeää tapaa

Lähde: Medical Daily

Kilpailut

Uusimmat