Kuva: AOP / Tomi Natri

Entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka kohtaa usein saman kysymyksen: 'Miksi tarvitsemme Pridea?'

27.06.2023 14:15 - Jenni Tuusjärvi

Jääkiekkoilija Janne Puhakka keskustelee NRJ:ltä tutun Jere Siltalan kanssa Priden merkityksestä. Vaikka maailma on mennyt paljon eteenpäin, on ihmisoikeuksien eteen vielä paljon tehtävää.

Entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka, 28, kertoo Pridecast X Helsinki Pride -podcastissa radiokanava NRJ:n juotajana tunnetulle Jere Siltalalle kuulevansa edelleen kysymyksiä siitä, miksi Pride-liikettä edelleen tarvitaan.

- Itseasiassa aika moni kysyy minulta, että 'miksi vielä tarvitsemme Pridea?', Puhakka kertoo podcastissa.

- Asiat tuntuvat menneen niin paljon mukamas eteenpäin, mutta ei tarvitse mennä montaa päivää taaksepäin, vaikka Baltic Pridesta. Sieltä löytyy pahoinpitelyä sun muuta, entinen jääkiekkoilija toteaa.

Aiemmin tässä kuussa Tallinnassa järjestetyssä Baltic Pride -tapahtuman yhteydessä entinen pastori Patrick Tiainen joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Myös kaksi muuta henkilöä vahingoittui iskussa.

- Sanotaan, että isossa kuvassa on totta kai menty eteenpäin muun muassa tasa-arvon suhteen, mutta kyllä tässä on vielä paljon tehtävää ja mielestäni Pride näyttelee siinä isoa kuvaa, Puhakka pohtii.

Puhakka toteaa Pride-liikkeen olevan selkeä ja näkyvä tuki vähemmistöille. Entinen jääkiekkoilija kertoo osallistuneensa liikkeen tapahtumiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

- Se on mielestäni hauska tapahtuma, johon ottavat osaa paljon muutkin kuin vähemmistöjen edustajat. Monet tykkäävät myös siitä, että pääsee tapaamaan uusia ihmisiä. Siinä on monta eri kulmaa, miksi se on todella tärkeä, Puhakka summaa.

Puhakka on seurustellut norjalaisen Rolf Nordmon, 64, kanssa vuodesta 2014 lähtien.

Puhakka kertoo haastattelussa myös omista esikuvistaan ja inspiroivista hahmoista.

Voit kuunnella koko haastattelun alta sekä Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. Bauer Media on yksi Helsinki Priden pääyhteistyökumppaneista.

Lue myös: Tuure Boelius on kiitollinen lähipiirilleen - "He ovat aina hyväksyneet minut"

Kilpailut

Uusimmat