Kuva: Handout

Timo Koivusalo kertoo, miten hän nauttii juhannusmakkaransa - "Olen vanhan liiton mies"

24.06.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi

Makkarasta on moneksi. Suomalaiset julkkikset huippukokista laulajaan paljastavat omat makumieltymyksensä.

Juhannuksena monien grillissä tirisee makkara. Toisille oikeaoppiset viillot ovat kaikki kaikessa, joku ei voisi kuvitellakaan nauttivansa käristettyä herkkua ilman sinappihuntua.

Henksun safka -podcastin tuoreessa jaksossa selvitetään, miten suomalaiset julkisuuden henkilöt nauttivat juhannusmakkaransa. Huippukokit Pekka Terävä, Antti Vahtera, sekä Petteri Luoto analysoivat Pauli Aalto-Setälän johdolla hyvän juhannusmakkaran reseptin.

- Olen vanhan liiton mies. Ensinnäkin makkaran pitää olla lähes vegaanituote, sellainen jauhoinen ja samettinen koostumus, laulajana ja näyttelijänä tunnettu Timo Koivusalo, 58, paljastaa.

- Siihen molemmin puolin muutama viilto, ettei nahka halkeile, hän jatkaa.

Koivusalo kertoo aloittavansa kypsennyksen kuumalla grillillä, jotta juhannusherkun pinta saa ruskean värin. Tämän jälkeen näyttelijä kertoo laskevansa grillin lämpötilaa, jotta makkara kypsyy myös sisäpuolelta.

- Sitten oikein tulista sinappia niskaan. Ja toki juhannuksena päälle raikasta lähdevettä, näyttelijä-laulaja toteaa.

- Pelkkää lähdevettä?, Aalto-Setälä täsmentää saaden Koivusalon nauramaan.

- Sen uskoo kaikki, Koivusalo nauraa.

Koivusalon lisäksi oman makkaramieltymyksensä paljastavat Teresa Välimäki, Mato Valtonen, 67, Dennis Rafkin, 78, Tapio Liinoja, 67, Juhani Merimaa, 74, sekä Sakari Kuosmanen, 65.

Liinoja jekutti huippukokkia

Näyttelijänä tunnettu Liinoja kertoo taannoin jekuttaneensa Vahteraa aprillipäivänä.

Naurun säestämänä Liinoja paljastaa soittaneensa Vahteralle ja kertoneen mitanneensa kalkkunan lämpötilaa verenpainemittarilla.

- Soitin Antille, että mitä mä nyt teen, kun laitoin verenpainemittarin kalkkunan ympärille uuniin, näytteijä muistelee.

-'Älä jumalauta, ota pois se sieltä', Liinoja kertoo Vahteran todenneen tuolloin naurunremakan säestämänä.

- Paljastui samalla, että sehän pitää mua aivan pölvästinä, mikä onkin aivan oikea arvio, Liinoja hekottaa.

Kuuntele koko jakso alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Mikä on erikoisin raaka-aine, jota olet kokannut? Huippukokit kertovat kokemuksistaan uudessa sarjassa

Lue myös: Juhannuskokkoja on poltettu jo satojen vuosien ajan - miksi mökkirannat roihuavat juhannusyönä?

Lue myös: Kolme helppoa juhannusjälkkäriä, jotka loihdit myös mökillä

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä sekä Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat