Kuva: Pixabay

Ammattikokit paljastavat: Yleiset ruuanvalmistussäännöt, joita emme noudata

16.01.2018 19:45 - Senja Rapila

Reseptejä ei aina tarvitse noudattaa tarkasti, sillä sillon voit pilata itseltäsi uuden herkkureseptin löytymisen.

Ammattikokit ovat nyt paljastaneet Women's Health -julkaisulle sen, millaisista ruuanlaittosäännöistä he eivät välitä, vaan soveltavat sen sijaan. Voit lukea asiat alapuolelta.

"Kun teemme kastikkeita, kaikki sanovat aina, että kastikkeet pitäisi keittää todella hitaasti. Sen pitäisi antaa kastikkeelle parempi koostumus.  Minun keittiössäni keitän kastikkeen todella nopeasti, jotta kastike pysyy maukkaana."

"Yksi suurin sääntö keittiössä on, ettei mereneläviä ja juustoa saisi yhdistää. Vaikka monet kokit sanovatkin että tämän tekeminen on synti, olen huomannut monien reseptieni tulleen juurikin tällaisten sääntöjen rikkomisesta."

"Se on valetta, että tarvitsisit keittiöösi ammattikokin laitteet. Et tarvitse keittiöön kaiken maailman tarvikkeita. Pärjäät yhdellä tai kahdella hyvällä veitsellä, vispilällä, paistinlastalla ja parilla hyvillä pihdeillä."

"Sinun ei tarvitse maustaa ruokia pelkästään voilla, suolalla ja sokerilla. Käytä palmuöljyä, kookosöljyä, voita, kermaa ja suolaa. Laita mukaan myös sokeria lisäämään makua. Kokeile erilaisia yrttejä maustamiseen."

"Reseptejä ei tarvitse seurata niin tarkkaan kun monet väittävät. Itse näen ne enemmän karttoina, joissa on monia eri vaihtoehtoja oikoreiteiksi. Ajattelin joskus että reseptejä pitää noudattaa ehdottomasti, mutta se vei koko prosessista ilon ja luovuuden."

Lähde: Women's Health

Lue myös: Liloja porkkanoita, myrkyllisiä tomaatteja - yllättävät ruokafaktat, joita et tiennyt

Lue myös: Huippukokki opastaa: Näin nautit oikeaoppisesti sushin kanssa wasabia ja inkivääriä

Lue myös: Elä elämäsi täysillä - 43 elämänohjetta, jotka muistuttavat sinua nauttimaan joka hetkestä

Lue myös: Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

Kilpailut

Uusimmat